ZTE FC

2016.10.02. 08:28

A ZTE FC beleszaladt egy sima vereségbe

Az ötödik helyezett ZTE FC a második Kisvárda csapatát látta vendégül vasárnap a labdarúgó NB II-ben.

Kerkai Attila

A ZTE FC csapatára egy hete is rangadó várt, hiszen akkor a Puskás Akadémia FC vendége volt. Az egerszegiek kétgólos hátrányból felállva nagyon értékes döntetlent (2-2)  értek el Felcsúton a Pancho Arénában.

A rangadók  sorozata pedig folyatódik a  forduló előtt ötödik ZTE FC együttese számára. Vasárnap ugyanis  a második Kisvárda együttese látogat az egerszegi megyeszékhelyre, amelynek komoly céljai vannak, hiszen az élvonalbeli tagság kiharcolása   is ott szerepel Révész Attila szakmai igazgató együttesének céljai között.

A két csapatot három hely választja el egymástól, ám csupán két pont a különbség kettejük között az eddig megszerzett pontok tekintetében.  Márpedig a mezőny nagyon szoros és a ZTE FC és Csató Sándor vezetőedző is azt szeretné, ha itthon tudnák tartani a három pontot. A ZTE FC és a Kisvárda legutóbb májusban meccselt egymás ellen, s akkor is Zalaegerszegen. Bedi Bence és Babati Benjamin találatával a zalaiak 2-0-ra nyertek, ám ezen a találkozón  legfeljebb Babati léphet pályára, aki sérüléssel bajlódik, így a kispadon kapott helyet, Bedi pedig térdrehabilitációja miatt hetek óta harcképtelen.

ZTE FC - Kisvárda Master Good 0-3 (0-3)

Zalaegerszeg, 1050 néző. Jv.: Szőts (Lémon, Vígh-Tarsonyi).

ZTE FC: Szappanos -  Króner, Forgács, Nagy T., Deutsch - Patvaros - Jakab (Babati, , 46.), Végh (Gottfried, 46.), Szakály, Kretz -  Daru (Bobál, 68.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Kisvárda: Ivancsics A. - Talabér, Vermes, Papucsek, Vári - Lucas, Fodor F.  - Gosztonyi (Fodor A., 64.), Erős G. (Szabó P., 73.), Cseri T. (Rajczi, 79.) - Grumic. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Gólszerzők: Cseri (8., 29.), Grumic (45.)

Sárga lap: Gosztonyi (31.)

Nagy meglepetéssel nem szolgált az időjárás, hiszen előre jelezték a meteorológusok, hogy vasárnap csapadék várható és a mérkőzésre meg is érkezett Egerszegre az eső. Annak is a csendesebb formája, mindenesetre csúszós talajra számíthatnak a csapatok a mérkőzésen.

1. perc: AZTE FC kezdte a találkozót. És máris egy helyzet: Gyors zalai támadás  után jobbról Jakab adott be, de egy kisvárdai lábról a labda szögletre pattant.

3. perc: Mostanra azért az eső alaposan "rázendített", úgyhogy  láthatóan csúszós a talaj, s evvel is meg kell majd birkóznia a játékosoknak.

7. perc: Egyelőre a zalaiak tűnnek kezdeményezőbbnek, de még nagyon az elején járunk a mérkőzésnek. Helyzet egyelőre nem adódott, de látva a játékot, hamarosan biztosan lesznek, hiszen szó sincs arról, hogy a Kisvárda beállt volna védekezni.

8. perc: Sőt, már vezet is a Kisvárda. Gosztonyi kapott indítást, aki kilépett, Szappanosra vezette a labdát, akit kicselezett, majd jobbról középre adott, ahol érkezett Cseri és négy lépésről a kapuba lőtt, 0-1.

10. perc: A kapott gólnál a zalaiak védekezése hagyott kívánnivalót maga után, de most újra támad a ZTE FC.

14. perc: Vezetése után a Kisvárda egyértelműen kissé visszább húzódott, s úgy tűnik, mintha a gól előtti "kiugrási" lehetőségekre várna. Az biztos, hogy egy rutinos csapatról van szó, amely láthatóan tudja mit akar.

19. perc: A ZTE FC nem igazán tud mit kezdeni ezzel a felállt védelemmel. A Kisvárda ugyanis nem nyílik ki, csak akkor, amikor érzi, hogy megkontrázhatja az egerszegieket. A ZTE FC szögletekig jut, mint most, de Daru nem tudta jól megfejelni a labdát.

22. perc: Gyors zalai támadás után Deutsch adott középre balról, Daru alig maradt le a labdájáról.

29. perc: Már 0-2. Gosztonyi adott jobbról a be, a hosszú oldalon Cseri vette  le a labdát, majd egy állítás után az ötös bal sarkától félmagasan lőtt a ZTE kapujába., 0-2. Tisztán kapta a labdát...

31. perc: Gosztonyi kapott sárga lapot, amiért a kilépő Deutschot lerántotta.

33. perc: Nincs könnyű helyzetben a ZTE FC, hiszen bár próbálkozik, de a Kisvárda kontroll alatt tartja a mérkőzést. Nem engedi kapujához közel a zalaiakat.

36. perc: Jó döntés született, hiszen a kilépő Grumic lesről indult, a játékvezető pedig megállította a játékot.

42. perc: Eseménytelen perceken jutottunk túl, a ZTE játékából hiányzik az átütőerő. De még egyszer: jó csapat az ellenfél, amely kellően tapasztalt, hogy kétgólos előnye birtokában bármiféle kapkodásba kezdjen.

45. perc: Újabb gólt lőtt a Kisvárda. Amit alapvetően Forgács hozott össze, aki teljesen tisztán kapott egy labdát, de egyszerűen elmélázott, labdát veszített a 16-os előterében, s ebből indult a kisvárdai akció. Aminek végén Gosztonyi lövését még kiütötte Szappanos, ám a kipattanót Grumic közelről a hálóba vágta, 0-3.

Vége az első félidőnek.

A ZTE FC helyzete csaknem reménytelennek tűnik, főleg a mutatott játéka miatt. A ki nem kényszerített hibák a bosszantóak, mint a harmadik gól előtti is...

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Csató Sándor kettőt cserélt: Jakab helyett Babati, Végh helyett pedig Gottfried a pályán.

51. perc: Eddig a Kisvárda birtokolja többet a labdát a második félidőben.

53. perc: Talán az történik, hogy most inkább a zalaiak léptek egy kicsivel hátrébb, hátha ők tudják majd meglepni a vendégeket gyors akciókkal, de majd meglátjuk, tényleg így van-e.

57. perc: A ZTE FC tanácstalan, abszolút elbizonytalanodott és nincs ritmusa sem a játékának.  A Kisvárda sokkal jobban futballozik.

64. perc: Gyakorlatilag teljesen leült a mérkőzés, mezőnyjáték zajlik a pályán, semmiféle veszélyt nem hordozva magában. Úgy tűnik nem sikerült a zalaiaknak ritmust váltaniuk . Cserélt a Kisvárda: Gosztonyi helyett Fodor A. a pályán.

68. perc: Várható csere hazai oldalon: Daru Bence le, Bobál Gergely fel.

70. perc: Még húsz perc van hátra a mérkőzésből, de jelen állás szerint a ZTE FC el fogja veszíteni ezt a találkozót. Semmi jel nem utal arra, hogy szorosabbá tudná a házigazda tenni a mérkőzést, a Kisvárda pedig háromgólos előnye birtokában teljesen kényelmesen futballozik.

75. perc: Taps a lelátóról: Babati fordult rá egy szép  lövésre, amit a vendégkapus védett.

79. perc: Van idő ezeken gondolkodni: az is érdekes, hogy a ZTE játékosai nem nagyon tették próbára Ivancsics Alexet  lövéseikkel, pedig a kisvárdaiak kapusa az egyik fiatal, s néha mintha bizonytalan is lett volna. Kisvárdai csere:  A kétgólos Cseri helyett Rajczi érkezett.

83. perc: Babati 26 méteres szabadrúgása szépen kijött Ivancsicsról, de nem érkezett senki rá, szögletre vágták ki a védők.

85. perc: Ebből már nem lesz semmi, a Kisvárda viszi a három pontot, csak az a kérdés, hogy változik-e még az eredmény.

87. perc: Majdnem összejött a gól a zalaiaknak: Bobál tette szépen a labdát az érkező Krónernek, aki nem lőtt, pedig akár meg is tehette volna. A Kisvárda tényleg csak arra figyel, hogy ne kapjon gólt, itt már mindenki a végét várja.

90. perc: Deutsch szabadrúgását tenyerelte a kapus szögletre. A beadásból semmi nem lett.

90+2. perc: Vége a találkozónak.

A ZTE FC beleszalad egy hazai vereségbe, melyen nem sok esélye volt a sikerre, de ezt magának is köszönhette azon túl, hogy a Kisvárda játszotta a jobb és eredményesebb futballt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!