ZTE FC

2017.03.12. 14:24

ZTE FC: gól nélküli döntetlen idehaza

A ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata vasárnap 17 órától a tabellán előtte álló Szeged 2011 együttesét fogadja.

Kerkai Attila

A két vasárnapi mérkőző felet a tabellán két pont és három helyezés választotta el a forduló előtt. A hetedik Szegednek 37 pontja van, míg a tizedik ZTE-nek 35, ez is mutatja, mennyire fontos lenne az egerszegieknek egy újabb győzelem. Ami ugyanígy a vendégek terveiben is szerepel, mármint az, hogy  nem térjenek haza üres kézzel.

A két csapat őszi találkozóján  nem született gól Gyulán, ahol a Szeged a mérkőzéseit játssza. Vélhetően ezzel az eredménnyel most nem lenne elégedett egyik fél sem. A Szeged 2011 legutóbbi egerszegi vendégjátéka annál emlékezetesebb, hiszen tavaly májusban a bajnokság hajrájában 1-1-es  eredmény született. Méghozzá  úgy, hogy a 88. percben egyenlített a Szeged, aztán a 91. percben Daru Bencét gólhelyzetben a kapu előtt lerántották, de elmaradt a jogosnak tűnő  büntető. A ZTE FC a maradék három fordulóban már nem veszített pontot, de éppen az a kettő hiányzott neki a végén az élvonalba történő  feljutáshoz, ami akkor,  a szegediek ellen elveszett.

ZTE FC - Szeged 2011 0-0

Zalaegerszeg, 1057  néző. Jv.: Abdulhadi Lasham Al-Rialie (Márkus Tamás, Zahy Snaid Alshammari).

ZTE FC: Szappanos - Angyal (Kovács G., 76.), Króner, Polényi, Deutsch - Végh (Ekker, 71.), Nagy T., Bedi - Paudits (Babati, 67.), Bobál, Jakab. Vezetőedző: Csató Sándor.

Szeged: Szántai - Áchim, Farkas M., Tóth G., Mészáros - Coroian (Geiger, 52.) - Király P., Horváth A., Germán, Zabari - Zádori. Vezetőedző: Klausz László.

Gólszerzők:

Sárga lap: Polényi (85.), illetve Tóth G. (40.), Mészáros (87.), Farkas M. (89.). .

A találkozón katari játékvezető irányít és a magyar Márkus Tamás mellett az egyik asszisztens is az öböl menti országból érkezett.   Egyébként nem  ez az első ilyen alkalom,  a magyar és a katari szövetség közötti együttműködés keretében már korábban is vezettek katari játékvezetők mérkőzést az NB II-ben.

1. perc: A Szeged kezdte a játékot.

4. perc: Az látszik, hogy a Szeged nagyon szervezett csapat, hiszen nyugodtan járatják a labdát és pontosan. Azt gyorsan jegyezzük meg, a mezőny legkevesebb gólját is eddig a szegediek kapták.

5. perc: Ez helyzet volt. Paudits csúsztatta meg a labdát, Bobál startolt rá és jó helyzetből 16 méterről lőtt. A kapus másodjára tudta csak megfogni a labdát.

10.perc: Most már a ZTE-nél van valamivel többet a labda, de egyelőre biztosan védi le a támadási próbálkozásokat a vendégcsapat. Ám Szappanosnak kellett most nagyot védenie,: Zádori bombáját tolta szögletre.

13. perc: A Szeged szabadrúgásból veszélyeztetett, de Mészáros lövése centikkel fölé ment.

17. perc: Egyértelműen Germán Tamás szervezi a szegediek támadójátékát, akire figyelnek is a zalaiak. Váltakozó a játék, hol a vendégeknél, hol a hazaiaknál van többet a labda.

20. perc: Helyzet nem nagyon van, a kapuk nem forognak veszélyben.

24. perc: Mintha nem si nagyon akarnának kockáztatni a csapatok, legalábbis a játék alapján ez állapítható meg. Középen próbálkoznak minden labdát megjátszani, ott viszont sokan vannak, nehéz áttörni a falat.

30. perc: Unalmas a mérkőzés. Semmi jel nem utal arra, hogy felpörögne a mérkőzés, ezért jönne jól egy gól. Bár taktikailag érdekes találkozó, ez nem kérdés.

35. perc: Az egerszegi játékosok a maguk javára próbálnak kidumálni egy bedobást, de a katari játékvezető mutatja: nem lehet őt "megvezetni"...

40. perc: Villan a sárga lap: Tóth Gábor rántotta le a kilépő Deutsch Bencét.

42. perc: Jakab előbb egy ollózási kísérletért, majd egy lövésért érdemel tapsot a lelátóról.

45.perc: Vége az első félidőnek. Ennél csak jobb jobb jöhet, ebben lehet reménykedni.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

47. perc: Bedi lövése pattant meg, s majdnem ez lett jó, így Szántai a gólvonalon csak lábban tudott hárítani.

49. perc: A ZTE lendületesebben kezdte ezt a játékrészt, úgy tűnik, igyekszik "megnyomni" a meccset.

52. perc: A ZTE váltott játékában, így Paudits is középen helyezkedik már, vagyis kétcsatáros játékra tért át a hazai együttes.

56. perc: Többet támad a hazai csapat, viszont figyelni kell, hiszen a Szeged egy jól kontrázó együttes.

61. perc: Jakab szöglelete után ragadt a labda az ötösön Bobál lábához, de egy pillanatot kivárt és felszabadítottak a védők. Az ellentámadásból a kaputól 40 méterre Zabari emelt kapura, Szappanos óriási mentéssel az utolsó pillanatban mentett szögletre. Ha nem teszi, gól lett volna.

67. perc: Csere hazai oldalon: Paudits helyett Babati érkezik.

71. perc: Újabb hazai csere: Végh helyett Ekker érkezett.

75. perc: Elérkezett a hajrá ideje, a gól most már jobban benne van a meccsben, mint korábban.

76. perc: A ZTE újabb cserével frissít: Angyal helyett Kovács Gábor először lép pályára a ZTE színeiben, aki a télen Paksról érkezett.

82. perc: Jakab bal oldali beadása jól érkezett Bobál fejére, de az ötösről mellé fejelt...

85. perc: A második félidőben egyértelműen a ZTE dominált, de a gól hiányzott még.

89. perc: Farkas M.  lökte fel a 16-os vonala előtt Babatit, amiért a szegedi fiú sárgát kapott. A vendégek tiltakoztak, szerintük nem történt szabálytalanság. A 17 méterre letett labdát Jakab lőtte el és a gólba tartó labdát Szántai valahogy szögletre tudta ütni.

90. perc: Vége a találkozónak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!