ZTE FC

2015.10.03. 13:30

ZTE FC győzelemmel búcsúzott, Daru döntött

A 3. helyezett ZTE FC a labdarúgó NB II-ben a 4. Szolnokot fogadja hazai pályán. A zalaiak győztesen szeretnének búcsúzni hazai közönségüktől.

Kerkai Attila

Mint a beharangozó írásainkban már jeleztük, a ZTE FC számára a szombaton, 18 órától kezdődő Szolnok elleni bajnoki mérkőzése egyben az utolsó is lesz az őszre hazai pályán. A ZTE-stadion gyepszőnyegének felújítási munkálatai elkezdődnek, így mostantól a félszezon végéig már csak idegenben szerepel Csank János együttese.

Nem kell tehát különösebben ecsetelni, mennyire fontos tehát ez a találkozó a zalaiaknak, hiszen egész héten arról esett szó: a hazai közönségtől illene győztesen elköszönni a tavaszig. Ami a nehézséget adja ennek a találkozónak, egyértelműen az ellenfél... A Szolnoki MÁV ugyanis a tabellán éppen a ZTE FC mögött helyezkedik el, tehát a harmadik fogadja a negyediket, azaz a 9. forduló talán legélesebb találkozójának is számít most ez az összecsapás.

Fotó: Pezzetta Umberto

Csank János, a zalaiak szakvezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy a Szolnokban számos, NB I-es múlttal rendelkező játékos is megtalálható.

Csak az érdekesség kedvéért készítettünk egy házi számítást, s ha nem tévedtünk, akkor  11 olyan labdarúgó van a Szolnok keretében, akik már pályára léptek az NB I-ben. Amennyiben  jól számoltunk, akkor Pokorni Péter (14), Vermes Krisztián (124), Búrány Zoltán (99), Lengyel Béla (8), Tóth Bence (86), Tóth Balázs (72), Kovács Olivér (43), Balajti Ádám (74), Papucsek Barna (13), Zvara Dávid (7) és Fritz Attila (3) neve mellett áll élvonalbeli szereplés.

S hogy mi a helyzet a helyzet a ZTE FC-nél ugyanebből a szempontból. Bármily meglepő, de a zalaiaknál is éppen 11 kerettag van, aki játszott már az NB I-ben. Fodor Marcell (45), Forgács András (28), Gyagya Attila (110), Patvaros Zsolt (64), Simonfalvi Gábor (57), Koller Krisztián (53), Nagy Tamás (59), Szakály Attila (32), Városi Viktor (19) és Daru Bence (1) szerepelt az élvonalban.

Szolnoki oldalon összesen 543, míg a ZTE FC-nél 472 az élvonalbeli pályára lépések száma, ám ez csak játék a számokkal. Minden szombaton, a pályán dől el, s csak az számít, hogy ezen a napon ki, mennyire jól teljesít, ami csapata malmára hajthatja a vizet.

A ZTE FC együttesében egy változás van az egy hete győztes csapathoz  képest. Fodor Marcell ezúttal kispados, Koller Krisztián pedig kezdő, másodszor  a szezon során.

ZTE FC - Szolnoki MÁV 1-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 2650 néző. Jv.: Szilasi (Takács G., Mohos).

ZTE FC: Szappanos - Króner, Gyagya, Forgács, Bedi - Nagy T., Szakály A. (Patvaros, 46.) - Városi,  Koller (Fodor, 60.), Babati (Horváth R., 86.) - Daru. Vezetőedző: Csank János.

Szolnok: Pokorni - Tóth Balázs (Papucsek, 33.), Vermes, Kovács O., Rokszin - Kenderes (Urbin, 71) - Nagy I., Balajti, Búrány, Lengyel - Gajdos. Vezetőedző: Kis Károly.

Gólszerzők: Daru (8.).

Kiállítva: Rokszin (86.)

Szépen gyülekeznek a nézők a ZTE-stadionban, s bevált a klub akciója, hogy minden egerszegi középiskolást meghívtak erre a találkozóra, akiknek ingyen  jegyeket vittek a héten. Másrészt napos, szép az idő,  ez sem lehet gátja annak, hogy sokan egy kellemes este reményében látogassanak ki a stadionba.

A találkozó előtt madár Gábor, Bita József, a ZTE FC legendái, akik 1969-ben az első ZTE-Szolnok bajnoki találkozón is játszottak, valamint  Németh János Kossuth-díjas szobrászművész  végezte el a kezdőrúgást.

1. perc: A ZTE FC indította útjára a labdát.

3. perc: Valóban sokan vannak a lelátókon,  kíváncsian várjuk a hivatalos nézőszámot.

5. perc: Egyelőre tapogatózó a játék, senki sem kockáztat többet a kelleténél. A Szolnok, most egy előrevágott labdával próbált kapuratörni, de Szappanos kapus a térfél közepéig kifutva, fejjel mentett Gajdos elől.

7. perc: Ahogy várni lehetett, Fodor kiválásával Bedi a balhátvéd, Koller pedig középen próbál irányítani.

8. perc: Vezet a ZTE FC! Egy kipattanó labdát 17 méterről Bedi lőtte kapura, s a nem túl erős labdát Pokorni kapus gyatrán oldalra pöckölte. A labdára Daru startolt és megelőzve a kapust, négy méterről, jobbról, estében juttatta a hálóba, 1-0. Óriási kapushiba volt.

12. perc: Helyzet a másik oldalon. Bal oldali szögletrúgást követően egy aláhulló labda ment Szappanos kapujára, akinek nyújtózkodnia kellett, hogy a léc alól kiüsse a labdát.

16. perc: Volt egy rövid időszak, amikor úgy tűnt, hogy a Szolnok feljebb húzódik, de mintha ismét átadná a területet a zalaiaknak, hogy támadjanak. s a megszerzett labdákból igyekezzenek kontrázni.

20. perc: Mezőnyjáték zajlik a pályán, s közben megérkezett a hivatalos nézőszám: 2650 néző látja az NB II rangadóját.

24. perc: Jobb oldali szöglet után Gajdos fejelte meg a labdát kapura, Szappanos a vonalon óriási bravúrral visszanyúlt és el tudta ütni a gólba tartó labdát.

28. perc: Nagyon kevés a mozgás a zalaiaknál, de az is igaz, hogy a Szolnok masszívan védi a területeket.

30. perc: Szakály kapott jó labdát Babatitól, és most nem állt előtte senki, úgyhogy két lépés után 20 méterről lőtt, de fölé.

31. perc: Jobbról érkezett a labda a kapu elé, Babati átvette a kapu torkában, de túl közel került a kapushoz, aki így nagy nehezen szögletre mentett. Egyből ez után Daru felhőfejese alig ment el a bal kapufa mellé.

33. perc: Korai csere a vendégeknél: Tóth Balázs ment le, helyére Papucsek érkezett. Kényszerű csere ez, és valószínűleg sérülés áll a háttérben.

35. perc: Sorra érkeznek a labdák a ZTE kapujának előterébe, Szappanos párszor bizonytalan volt ezeknél.

38. perc: A ZTE sok hibával futballozik, s elsősorban ez az oka annak, hogy sorra veszíti el a megszerzett labdákat.

41. perc: El kell ismerni, ezekben a percekben a Szolnok játszik valamivel jobban, legalábbis folyamatosabb a futballja és többet is birtokolja a labdát.

43. perc: A zalai kapufa mentett. A zalai térfél közepéről végzett el szabadrúgást Nagy I., beadását Papucsek fejelte kapura és a felső lécről jött ki a labda. Az ismétlésnél Gajdos Szappanos kezébe bólintott. Ezt megúszta a ZTE.

45. perc: Vége az első játékrésznek.

A ZTE FC vezet, de a félidő közepétől bizonytalanná vált a játéka. Több lehetősége volt a Szolnoknak, amely eddig nem tudott élni ezekkel.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A ZTE FC egyet cserélt a szünetben: Szakály helyett Patvaros a pályán.

47. perc: Városi ugratta ki Darut, aki a bal oldalon lefutott mindenkit, de középre adása mindenkit elkerült. Több volt ebben az akcióban.

50. perc: Továbbra is többet van a labda a Szolnoknál. A zalaiak nem tudják huzamosabb ideig  járatni a labdát, így  pedig nehéz támadást építeni.

54. perc: A ZTE FC bal oldali szöglethez jutott, de Babati beívelése kikanyarodott.

56. perc: Daru kapott sárga lapot, aki ollózni próbált Papucsek mellett, de eltalálta a vendégvédőt.

60. perc: Döcög  a zalaiak játéka és jön az újabb hazai csere: Fodor állt be, és Kollert hívta le Csank János a pályáról.

62. perc: Borítékolható volt, hogy ezzel a váltással Bedi egy sorral feljebb lép, és így is lett. A zalaiaknak párharcokat kellene nyerniük, a látottaknál jóval többet, hogy hatékonyabb legyen a futballjuk, mert egyelőre a Szolnok futballozik jobban.

65. perc: Továbbra is a ZTE csak nyomozza a labdát, gyakorlatilag a Szolnok passzolgat, és pontosan. Nem tudni, hogy a zalaiak ezzel a játékkal meddig húzzák ki.

71. perc: A Szolnok is cserére szánja el magát: Kenderes jött le, Urbin pedig be. Támadó érkezett a személyében.

74. perc: Csank János az oldalvonal mellett láthatóan nem nyugodt. A pályán zajló események miatt nem kell ezen csodálkozni. Csapata nem tud lendületbe jönni.

77. perc: Csak ismételni tudjuk magunkat: a ZTE szétesően és iszonyatosan pontatlanul futballozik, még akkor is, amikor semmi nem kényszeríti ezt ki. A zalaiak nem tudják átvenni a labdát, viszont hátul eddig jól szűr a védelem.

82. perc:Most villant a ZTE: Nagy T. fejelt a kapufára, de közben lökött, így szabadrúgás a vendégeknek.

83. perc: Urbin faultolták a kaputól 20 métere. A szabadrúgást  Nagy vágta a kapu fölé.

85. perc: Babati ugratta ki Darult, aki kilépett a jobb oldalon, 14 méterről lőtt, de a védő lábába.

86. perc: babati lépett ki a jobb oldalon, Rokszinnál elpattant a cérna és nagyon csúnyán felvágta a zalai támadót. A játékvezető piros lappal jutalmazta a mozdulatot. Ebben a percben Babati jön le a pályáról, Horváth R. érkezik a helyére.

89. perc: A ZTE-t feltüzelték az események, támad, Városi a 16-os bal oldali sarkától bombázott kapura, Pokorni nagy vetődéssel szögletre mentett.

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

90+2. perc: A ZTE már futtatja az órát, egyértelmű a szandéka.

90+3. perc: Zalai szöglet a bal oldalról, de nincs idő elvégezni. Vége a találkozónak, a ZTE FC nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!