ZTE FC

2015.10.16. 08:55

A ZTE FC az Újpestet kapta a kupában, szombaton pedig Csákvárra látogat (frissítve)

Zalaegerszeg – Kezdjük a legfontosabbal: pénteken sorsoltak a labdarúgó Magyar Kupában és a nyolcaddöntőben ZTE FC–Újpest párharcot rendeznek. A ZTE FC NB II-es csapatára szombaton (18.00) pedig nehéz bajnoki mérkőzés vár, hiszen a Csákvár otthonába látogat.

Kerkai Attila

A ZTE FC NB II-es együttese kedden bejutott a Magyar Kupa legjobb 16 együttese közé, a pénteki sorsoláson pedig kiderült, hogy az Újpest lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben. Az első találkozón október 28-án a ZTE FC lesz a házigazda, a viszavágót november 18-án Újpesten rendezik.

A ZTE-stadion felújítási munkálatai miatt a zalaiak nem játszhatnak a megszokott környezetben, s mint Kocsárdi Gergely klubigazgatótól megtudtuk, a ZTE–Újpest találkozót elsődlegesen Andráshidán szeretnék megrendezni, de ha erre nem kapnak engedélyt, akkor Hévízen lehet a meccs. Ez a párosítás ugyanis kiemelt biztonsági kockázatú találkozónak számít, és bizonyos feltételeknek meg kell felelni. A szövetséggel és a rendőrséggel is zajlanak az egyeztetések, de a cél mindenképpen az, hogy minél többen tekinthessék meg a mérkőzést a helyszínen.

Csank János, a ZTE FC vezetőedzője a kupaellenféllel kapcsolatban nem lepődött meg, pontosabban ez is benne volt a pakliban. – Ha arra gondolunk, hogy lehetett volna az ellenfél nem élvonalbeli csapat is, akkor húzhattak volna egyszerűbb riválist is, de itt már szerencse is kell ehhez, és a pályán is bármilyen eredmény születhet – mondta.



Fehér mezben Daru lő kapura a Szolnok ellen. Az sem volt könnyű feladat, de megoldotta a ZTE
Fotó: Pezzetta Umberto

– Eddig két könnyű ellenfelünk is volt a sorozatban, most pedig éles meccs következik. Jól akarunk játszani. A szakvezető azt megjegyezte, hogy elég kemény sorozat előtt áll együttese, hiszen szombaton a Csákvár ellen játszanak, aztán a Gyirmót otthonában, majd jön az Újpest elleni kupameccs és még azon a héten Gyulára, a Szeged elleni találkozóra utaznak.

– A Csákvár viszonylag jól szerepel eddig, nyugodtan dolgozhatnak, s otthon játszanak – tért rá az előttük álló legközelebbi feladatra. – Ha a ZTE-t elkapnák, annak biztos nagy visszhangja lenne, de gondolom, azért mi sem remegünk meg náluk... Jó játékot játszik a Csákvár, játékosain nincs teher. Számunkra fontos, hogy jól játsszunk, s mindenki hadrafogható. Ami kellemes gond, de kellemetlen is, hiszen 19-en vagyunk, így három játékosnak a lelátóra kell ülnie, s ezt a döntés mindig meg kell hozni.

Terveink szerint a zaol.hu-n szombaton élő szöveges tudósításban is beszámolunk a 18 órakor kezdődő találkozó történéseiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!