ZTE FC

2016.11.27. 12:40

Pont nélkül maradt a ZTE FC

Nyert a Vác, amely ismét meglepetést okozott Egerszegen.

Kerkai Attila

A Vác labdarúgó csapatát a múltban Egerszegen úgy emlegették,  mint az NB I egyik rendre visszatérő csapatát, amely a ZTE-stadionban mindig kemény ellenfélnek ígérkezett. Tavasz óta viszont a Vác lett az a csapat, amely fájó vereséget (4-3) mért az egerszegiekre, akik a feljutásért voltak harcban, s többek között a végelszámolásnál az a három pont is nagyon hiányzott a kék-fehéreknek.

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC együttese most is az élboly tagja, a tavalyi szezonban  még újonc Vác pedig mára abszolút beleerősödött  az NB II-be. A Duna-partiak mindössze öt ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint a ZTE FC, ezért is tartja nehéz ellenfélnek a vasárnapi vendéget Csató Sándor, az egerszegiek vezetőedzője. Viszont azt is elmondta a szakember, számukra most is nagyon fontos lenne megszerezni a három pontot, hiszen az élboly tagja csapata és ott is akar maradni.

ZTE FC - Vác 1-2 (0-0)

Zalaegerszeg, 915 néző. Jv.: Bogár (Pápai, Király).

ZTE FC: Szappanos - Villám, Króner, Forgács, Szalkai (Végh, 75.) - Kretz, Patvaros, Jakab -  Ekker (Bailo, 64.), Daru (Bedi, 46.), Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

Vác FC: Szentpéteri - Hegedüs, Görgényi, Tóth F., Gulyás . - Tóth G.,Tóth B.,  -  Niedermüller (Bőgér, 57.), Nagy R. (Kákonyi, 64.), Mátyás Zs. -  Balajti (Rusvai, 81.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Gólszerzők: Jakab (47.), illetve Balajti (60.), Tóth B. (64.).

Sárga lap: Bobál (25.), Bailo (88.),  ill. Gulyás (30.), Mátyás (51.), Balajti (78.).

A ZTE FC keretében ezúttal nem szerepel Babati Benjamin neve, aki sérülés miatt kénytelen kihagyni a találkozót, ahogy Nagy  Tamás is,  Deutsch Bence pedig sárga lapok miatt pihen. Daru Bence és Bobál Gergely  a kezdőcsapat tagjai mindketten.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Vác indította útjára a labdát.

2. perc: Egy rosszul elvégzett szöglet után a ZTE csapata indította le a váciakat, akik négy a kettőben indultak előre, de Jakab egész egyszerűen maga akarta befejezni az akciót és  a vendégek védőjébe lőtt.

6. perc: Egyelőre kapkodó a játéka mindkét csapatnak. Az biztos, hogy a Vác nem fog beállni védekezni, hiszen bátran támad.

9. perc: Gólt lőtt a Vác, de a ZTE szerencséjére les  miatt érvénytelen a gól. Ám a támadás az nagyon szép volt, és tanulságos is, hiszen nagyon könnyen ment át a zalaiak védelmén ez az akció.

12. perc: Mostanra meg kell állapítani, hogy a Vác támad többet. A ZTE nem tudja megjátszani a labdákat, sokat hibáznak játékosai.

15. perc: Az ötödik szögletét végezhette el a vendégcsapat, ami jól jellemzi a játék képét.

16. perc: Nem csak a hazaiak gyenge játéka miatt háborog a közönség, hanem mert a játékvezető egy nyilvánvalóan Ekker ellen elkövetett szabálytalanságot ítélt meg pont ellenkezőleg.

20. perc: Egy zalkai helyzet: Szalkai jobb oldali szabadrúgását fejelte kapura Bobál, de nem volt elég erő benne, így Szentpéteri simán fogta a labdát.

25. perc:  A helyzet továbbra is változatlan. A ZTE nagyon sok hibával, pontatlanul játszik, míg a  Vác kevésbé. Többet van a labda a vendégeknél és  jobban is járatják.  A zalaiak játéka erőtlennek tűnik. Bobál kapott sárga lapot labdaelrúgásért.

30. perc: Büntetőhöz jutott a ZTE. A kapu előtt Kretz Bálintot lökte fel Gulyás, amiért járt a tizenegyes. A labdának Daru futott neki, de a jobb sarokba tartó labdát Szentpéteri kiütötte.  Ezen a meccsen ezt kihagyni enyhén szólva is luxusnak tűnik.

34. perc: Azt azért jegyezzük meg, hogy a délutáni meccseken nyert a Békéscsaba, a Soroksár, a Kisvárda, vagyis az élboly tagjai. A Balmazújváros - Puskás FC találkozó 16.45-kor kezdődik. Tehát, a ZTE-nek most már biztosan a három pont lenne csak elegendő ahhoz, hogy haladjon az élbollyal.

37. perc: Az utóbbi percekben már aktívabb a zalai csapat játéka, hiszen  többet kezdett el támadni és szögleteket végezhetett el. A baj csak az, hogy ezek veszélytelennek bizonyultak.

39. perc: Villám tört be a 16-oson belülre,mellette Mátyás futott és összekoccintotta a zalai védő lábát. Általános meglepetésre elmaradt a büntető.

42. perc: Egyértelműen a ZTE támad már többet és a Vác csak ritkán tud már támadást vezetni. Ellenben nagyon vigyázniuk kell a zalaiaknak, hiszen a vendégek bármikor képesek lehetnek villanni.

45. perc: Gyors váci kontra végén Gulyás tekert középre, társai közül hárman is csak centikkel maradtak le a labdáról az ötösön belül. Nincs tovább, vége az első félidőnek.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A ZTE FC-ben érkezett csereként Bedi Bence, aki hosszú sérülés után tért vissza és Darut hívta le a pályáról Csató Sándor vezetőedző.

47. perc: Vezet a ZTE. Gyors akció után Bobál szerezte vissza a labdát, aki  visszapasszolt és az érkező Jakab a hosszú sarokba lőtt kissé balról, 12 méterről, 1-0.

51. perc: Mátyás Zsolt kapott sárga lapot, mezrángatásért.

53. perc: A ZTE most tényleg ki akarja használni a kedvező helyzetét, hiszen sokat támad és nem sok teret hagy a vendégeknek.

57. perc: Csere a váciaknál: Niedermüller helyett Bőgér érkezett.

58. perc: Ez nagy helyzet volt: Gulyás ívelt előre, Balajti a labdát egyből kapura tette, de pont Szappanos ölébe.

60. perc: Egyenlített a Vác. Szép akció után Balajti kapta a labdát, aki a kapu felé indulva kissé jobbról, Szappanos lábai között hat méterről laposan lőtt a kapuba, 1-1.

64. perc: Már vezet a Vác. Bal oldali szöglet után Tóth Barnabás emelkedett a legmagasabbra és hat méterről a bal felsőbe csúsztatott, 1-2.

68. perc: A  lélektani előny  a Vácnál van, de a ZTE is megy előre, immár az egyenlítésért.

72. perc: Bedi 22 méteres szabadrúgása nemvolt rossz, de a kapus fogta.

75. perc: Csere a ZTE-nél: Szalkai helyett Végh a pályán. Az egerszegiek tényleg többet támadnak, de pontatlanul és ez a legnagyobb hiba. Amúgy ezt a meccset még meg lehetne fordítani is, ám ehhez javulni is kellene.

80. perc: Mindkét csapat  játékában benne van a  gól, mert a ZTE védekezése olykor nagyon szellős, ugyanakkor az egerszegiek tényleg igyekeznek, de valóban pontosabban kellene játszani.

83. perc: A Vác most már láthatóan kissé ráült az eredményre, de miért is ne tenné. A ZTE nem tud helyzetbe kerülni, márpedig enélkül nem lesz gól.

88. perc:  Bőgér  lépett ki, Bailo pedig felvágta. Jogos volt a büntető, amit Kákonyi végzett el, de Szappanos kivédte. A visszapattanó újra Kákonyihoz került, aki éles szögből kapura lőtt, de a gólvonalról kivágták a labdát.

93. perc: Bobál fejese a kapufáról pattant le, a labda végig gurult a gólvonalon, de nem ment be,  a védők pedig kivágták.

Vége a találkozónak. Nyert a Vác, amely ismét meglepetést okozott Egerszegen, hiszen tavasszal is nyert ugyanitt. A ZTE FC pont nélkül maradt, s ez a legnagyobb baj az ő szempontjukból.

Edzői nyilatkozatok.

Csató Sándor: - Nem játszottunk jól, de egész héten sok problémával küzdöttünk a sérülések miatt. A büntetőt be kellett volna lőni, s bár utána mégis megszereztük a vezetést, kaptunk két olyan szituációból is gólt, amire felkészülhettünk. Darut egyébként sérülés miatt cseréltem le, s úgy néz ki, hogy most ő is kidőlt a sorból. A végén még szerencsénk sem volt, hogy legalább pontot szerezzünk.

Nagy Tibor: -  Helyenként jól játszottunk, gyakran szép támadásokat is vezettünk. Úgy érzem,  megérdemelten nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!