ZTE FC

2015.01.14. 16:36

ZTE FC: vereség, de nem volt ekkora különbség

Szerdán a szlovéniai Lendván lejátszotta első téli felkészülési mérkőzését a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, amely az ősszel még a Bajnokok Ligája csoporttalálkozóin szerepelt NK Mariborral mérkőzött meg. Az egerszegiek ugyan kikaptak, de a csapat játéka nem okozott csalódást.

Kerkai Attila

NK Maribor-ZTE FC 4-0 (1-0)

Lendva, 200 néző. Jv.: Bukovec (Kepe, Herzenjak).

NK Maribor. I. félidő: Cotman – Mertelj, Vujčić, Arghus, Pušaver – Hotić, Dodlek– Dervišević, Vršič, Tavares – Zahović. II. félidő: Obradović – Moravac, Rajčević, M. Filipović, Janža – Bohar, Lorbek Ndiaye, Ibraimi – Volaš, Sirk. Vezetőedző: Ante Simondza.

ZTE FC. I. félidő: Szappanos – Króner, Kovács G., Császár, Kocsis – Németh E. – Bailo, Szegleti, Károly B., Skriba – Délczeg (Vittman). II. félidő: Czirjék – Simonfalvi, Fényes, Forgács, Fodor – Horváth A. – Babati, Szakály A., Szöllősi, Tóth L. – Vittman (Bíró A.). Vezetőedző: Lendvai Miklós.

Már-már a tavaszt idézte az időjárás a szlovéniai Lendván, hiszen 10 fok körüli hőmérséklet fogadta az ideérkezőket. A ZTE FC és a BL őszi csoportkörében ősszel megfordult Maribor is felkészülése elején jár, ehhez képest kifejezetten jó iramú mérkőzést játszottak a műfüves pályán. A találkozó elején a ZTE FC kifejezetten jól mozgott, teljesen kiegyenlített volt a játék. A zalaiaknál próbajátékosok is feltűntek, így a Veszprémből Császár Attila és Németh Erik, valamint a Puskás FC-ől érkezett Fényes Szabolcs, valamint Tóth László.

Lendvai Miklós, a zalaiak vezetőedzője a találkozó előtt jelezte: két sort fog szerepeltetni, nagyjából két azonos erősségű csapatot, hogy mindenki azonos terhelést kapjon. Visszatérve az első félidőhöz, a ZTE előbb ziccerben hibázott, aztán a szlovének A hajrához közeledve Bailo rontott nagy helyzetben, majd jött a szlovének Vrsic révén betaláltak, de a félidő vége előtt a korábbinál is nagyobb helyzetben, közelről lőtt a kapu fölé a szintén próbajátékon lévő Skriba Máté. A második félidőben mindkét oldalon teljes sort cseréltek a szakvezetők, a Maribor újabb gólt lőtt, de a ZTE FC minden túlzás nélkül – kifejezetten lendületesen játszott. A Maribor viszont természetesen nagyobb játékerőt képvisel, agresszívebbek voltak játékosai és a hajrában két egymás után esett góllal növelték az előnyüket. A mutatott játék alapján viszont nem volt négy gól a két csapat között, amit a helyszínen tartózkodók is elismertek.

Ante Simunzdza értékelése: – Viszonylag nagy létszámú kerettel dolgozunk, de sok a beteg és a sérült. Játékunkkal elégedett vagyok, hiszen sok munka van a lábakban, de mindkét félidőben lendületesek voltunk.

Lendvai Miklós, a ZTE FC vezetőedzője: – Pozitív az összkép, amit szerettem volna látni, azt vissza is kaptam. A védekező játékunkkal elégedett vagyok, még a négy gól ellenére is, hiszen a többször oldottuk meg jól a feladatunkat, amint ahányszor nem.

Gólszerzők: Vrsic, Volas, Sirk, Ibraimi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!