ZTE KK

2015.08.03. 18:31

A ZTE KK elkezdte a munkát - Egyelőre kevesen vannak, de Gáspár már edz, és a légiósokat is várják

Zalaegerszeg - Hétfőn megkezdte az új idényre való felkészülést a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata, igaz, még nem teljes kerettel.

Kerkai Attila

A hét első napján az új edzővel, Bencze Tamással egyelőre a magyar játékosok találkoztak, hiszen a légiósok csak később csatlakoznak az egerszegiekhez. Közülük jelenleg az amerikai Darrin Govens személye ismert, ám – mint megtudtuk – a többieket is „megtalálták" már, csak még nem írtak alá.

Ám a légiósokról egy kicsit később, hiszen velük kapcsolatban is kérdeztük Bencze Tamás vezetőedzőt. De előbb azokról, akik már edzenek.

– A magyar játékosokkal kezdtük el a munkát, de szerdáig közülük sem mindenki van még itt – nyitotta beszélgetésünket Bencze Tamás. – Mohácsi Máté a 3x3-as magyar válogatottal Marosvásárhelyen szerepel, ő szerdán érkezik meg, és engedéllyel Czinger Zoltán is erre várható. Velkey János, Kis Raul, Kerpel-Fronius Balázs, Olasz Ádám, Fekete Viktor, valamint két próbajátékos állt munkába. Egyikük a klub saját nevelésű játékosa, Gáll Dominik, valamint a Szombathelyről a fiatal Karagity Milán.

És ott van Gáspár Dávid is, de ő még csak speciális munkát végezhet. A januárban keresztszalag-szakadást szenvedett és később megműtött csapatkapitány mostantól részt vesz az edzéseken, viszont a csapattal talán augusztusban végezhet labdás gyakorlatokat.

Bencze Tamás irányításával megkezdte az új idényre való felkészülést a férfi kosárlabdacsapat. Fotó: Pezzetta Umberto

Bencze Tamást a munka jellegéről is faggattuk, de semmiféle meglepetéssel nem szolgált.

– Az ilyenkor szokásos két-három hét a fizikális képességek fejlesztéséről szól, vagyis sok futás, erősítés jellemzi majd ezt az időszakot – folytatta a szakvezető. – A légiósok csak szeptember elején csatlakoznak hozzánk, legfeljebb egyikük másikuk előbb érkezhet pár nappal.

Azt tudjuk, hogy az 1-2-es poszton bevethető Darrin Govens az első szerzemény, ám a többiek is már megvannak. Legalábbis papíron, csakhogy az aláírásuk egyelőre még hiányzik a szerződésükről, enélkül pedig persze nem akarják nyilvánosságra hozni a nevüket.

– Még egy hátvéd érkezik, valamint egy négyes, és egy négyes-ötös poszton szereplő fiúról van szó – válaszolta Bencze Tamás a személyüket faggató kérdésünkre. – Govens mellett még egy olyan játékos van közöttük, aki már szerepelt Magyarországon, a másik két kosaras eddig még nem. Úgy volt, hogy egyikük mára alá is ír, de tudomásom szerint ez egyelőre nem történt meg.

Ami a felkészülési mérkőzéseket illeti, Bencze Tamás összesen 8-9 gyakorló meccset tervez a nyitányig. A szeptemberi Göcsej Kupa-indulás eleve adott, az azt megelőző hétvégén pedig a kaposvári Orosz László Emléktornán is indul a ZTE KK. Sőt, a soproni Krasznai Kupa is tervbe van véve, de ezt még nem kötötték le biztosan.

A légiósokra visszatérve, a csapatoknak megfontolt döntéseket kell hozniuk, legalábbis, ha nem akarnak plusz milliókat költeni rájuk. Az új versenykiírásban csak öt külföldi játékos szerepeltetését engedélyezik, akik akár egyszerre is szerepelhetnek, hiszen nincs megszabva, hogy a pályán mindig kell lennie hazai (magyar) játékosnak. Lényeges viszont, hogy négy külföldi játékos játékengedélye a normál licenszdíj kiváltásával lehetséges, ám az ötödik szerződtetése esetén ez az összeg már 4 millió forint. Menet közben is engedélyezik a légiósok cseréjét, ám mindegyikük esetében további 4 millió forint lesz a játékengedély kiadása. Egy légiós játékengedélyét egyszer, például sérülés miatt, vissza lehet vonni, amit adott esetben később újra aktiválni lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!