ZTE KK

2016.05.03. 15:41

Bencze: kőkemény csata lesz, a ZTE KK szerdán Körmenden kezd

Zalaegerszeg - Nem tekintik örömjátéknak a Zalakerámia-ZTE KK-nál a szerdán kezdődő Körmend elleni bajnoki negyeddöntőt, annak ellenére, hogy ez a szezon számukra már minden előzetes várakozást felülmúlt - jelentette ki Bencze Tamás, a csapat vezetőedzője, aki kőkemény csatát vár az ősi rivális ellen.

Kerkai Attila

Kezdődik... Szerdán 18 órakor Körmenden indul az Egis-Körmend és a Zalakerámia-ZTE KK legalább három-, de legfeljebb ötmeccses párharca, ami miundkét tábor és mindkét klub szimpatizánsai körében érthetően felfokozott várakozással bír. Ebben a szezonban a ZTE KK-nak kétszer már sikerült nyernie a vasi városban, ami nem jelenti azt, hogy esélyesként utazna szerdán Körmendre, viszont esélytelenül sem... Bencze Tamás vezetőedző szerint együttesével felkészültek a véárt nagy csatára.

- Új dolgokat kell kitalálni egy ilyen párharcra, s nekünk is megvannak az idézőjelbe tett titkaink - jegyezte meg Bencze Tamás találkozásunkkor, amikor a szerdai meccs esélyeit taglaltuk. - Meglepetésre például az első mérkőzés lehet a legjobb alkalom, ami később akár nyerőnek is bizonyulhat. Lélektani szempontból ugyanis a nyitány nagyon fontos, de nincs rajtunk teher.

A zalaiak korábbi sérültjei már felépültek és jó hírekkel szolgált a szakvezető is. Elmondása szerint Djordje Pantelic már százszázalékos állapotban van, Balmazovic, Kerpel-Fronius és Mohácsi is közelít ehhez, továbbá Kinney is. Márpedig, azt tudjuk a bajnokság eddigi szakaszának tapasztalataiból, ha a ZTE KK kulcsjátékosai hadrafoghatók, akkor bárkit legyőzhetnek.

- Az előjeleket biztatónak értékelem, a továbbjutási esélyeket pedig 51:49 százalék arányban érzem a körmendik javára, de csak a pályaelőny miatt - folytatta Bencze Tamás. - Viszont kétszer is nyertünk ebben a szezonban a rivális otthonában, a keretek, a stílus is hasonló a két csapatnál. Itt az fog dönteni, hogy a sérülések mennyire kerülik el a csapatokat, s azt remélem, hogy egyik oldalon sem lesznek. Azért mondom ezt, mert a fizikai terhelés itt már nagy lesz, a tét és a harc is keményedik. Ami sokat jelenthet, hogy a külső dobásaink miként sikerülnek.

Djordje Pantelic (a labdával) és a körmendi Joshua Duinker. Hát persze, hogy ők  is főszereplők lehetnek ebben a csatában... Fotó: Pezzetta Umberto

Korábban elhangzott, hogy a felsőházba, majd a rájátszásba jutással már elérte a ZTE KK az erre a szezonra kitűzött célját. Bencze Tamás viszont gyorsan tisztázta: szó sem lesz örömjátékról.

- Magunkkal szemben komoly elvárásaink vannak függetlenül attól, hogy valóban elértük eddigi, kitűzött céljainkat - mondta. - Ezen kívül érzem szurkolóinkon is, hogy mit szeretnének, ezért egy jó hangulatú és sportszerű párharcot várok. A győzelmet és a vereséget is el kell tudni viselni. Háromszor kell kikapni ahhoz, hogy elszálljon minden esély, ugyanakkor háromszor kell nyerni a továbbjutáshoz. Így kell nekivágni ennek a csatának is.

Fontos, a szurkolókat érintő információt közölt velünk Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője. A körmendi fél tájékoztatása szerint a hazai szektorokba (ha van is érvényes belépője) zalaegerszegi lakcímkártyával rendelkező nézőt nem engednek be, s ezt a belépéskor ellenőrizni fogják, ezért kérik, hogy senki ne akarjon így bejutni. Mint ismert, az egerszegi szektorba a belépők pillanatok alatt elfogytak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!