ZTE KK

2014.10.18. 19:40

Fontos meccset nyert meg a ZTE KK

Nagyon fontos meccset nyert meg a ZTE KK az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokságban. A sokat hibázó zalaiak az Alba Fehérvár ellen mutatkoztak be hazai pályán az új szezonban, és elképesztő végjátékban, hihetetlen küzdőszellemmel szerezték meg végül a győzelmet.

Varga Andor

Zalakerámia-ZTE KK–Alba Fehérvár 74-71 (22-18, 20-24, 11-20, 21-9)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Jv.: Pálla, Söjtöry, Boros.

ZTE: Graham 8, Kusnyer 6/6, Mohácsi -, Healy 18/3, Lekli 13. Csere: Kertész 2, Gáspár 17/6, Darling 6, Velkey 1, Kerkai -. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Alba: Tóth 5, Cleveland 14, Kovács 8, Kromah 24, Djapa 11/3. Csere: Juhos -, Csorvási 4, Supola 5. Vezetőedző: Marcel Tenter.

Fotó: Pezzetta Umberto

A vendégek honlapja a meccs felvezetéseként arról írt: a fehérváriak legutóbbi négy egerszegi fellépésük alkalmával nyertek, ráadásul átlagban 22 ponttal. A találkozóra néhány sérült jobban lett: az Albánál melegített, majd a padon kezdett és végül is nem állt be Simon Balázs, hazai oldalon pedig kezdett a még nem száz százalékos Justin Graham.

A ZTE kezdett jobban (7-2), de az Alba rendezte a sorokat, igaz, a vezetést átvennie nem sikerült. A hazaiakról már ekkor sütött az elszántság, viszont a játékba sok hiba csúszott. A második negyedben, főkeg Healy pontjaival épített szép előnyt a ZTE (15. p.: 32-22), sőt, a játékrész vége előtt már 12 ponttal is vezettek a hazaiak. Aztán jöttek a hibák, és a nagyszünetig egyenlített az Alba.

A harmadik negyed a meccs mélypontja volt zalai szempontból, csak az ekkor is jól működő, megalkuvást nem ismerő védekezésnek volt köszönhető, hogy a vendégek nem döntötték el a találkozót (28. p.: 49-58). A lelátóról egyre kritikusabb megjegyzéseket kapott a hazai csapat és az edző, ám korai volt temetni a zalaiakat. A ZTE a hajrában többször is felzárkózott (61-64, 69-71), és a végén, elképesztő végjáték keretében fordítania is sikerült. Gáspár, Healy, Lekli, Kertész is hozzátett a végén valami fontosat, de előbbi triplája 69-71-nél ezek sorából is kiemelkedett. Óriásit küzdött a ZTE, mely akaratának köszönhette, és emiatt meg is érdemelte a sikert.

Marcel Tenter: „A második és a harmadik negyedben jól játszottunk, a végén azonban hiányzott az ész a pályáról.”

Raúl Jiménez: „A ma este tanulsága: hiszel vagy elbuksz. A múlt heti 40 pontos vereség után nagyon nehéz dolgunk volt, de megmutattuk: jó úton járunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!