ZTE KK

2015.05.03. 13:18

ZTE KK: kell még egy bravúr

Zalaegerszeg - Ezekben a napokban a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata áll a zalai sportbarátok figyelme középpontjában, hiszen a MAFC-cal vív az élvonalbeli tagság megtartásáért osztályozót. Az első mérkőzést pénteken a ZTE KK vette sikerrel, szerdán Budapesten folytatják a felek.

Kerkai Attila

A mérkőzésről szóló beszámolónkat korábban az edzők értékelésével fejeztük be. A ZTE KK által nagy csatában, 82-72-re megnyert találkozón után a már közöltek mellett Stefan Timbus, a MAFC szakvezetője elmondta: nagyon sok labdát adott el csapata, emiatt nem sikerült meglepniük az egerszegieket. Milos Sporar, a ZTE KK vezetőedzője pedig arról is beszélt, hogy hagyták magukat a MAFC ritmusába esni, ezért volt az első félidei játék vontatott és szaggatott, márpedig ha sikeresek akarnak lenni a folytatásban is, akkor gyorsabb játékra lesz szükségük.

No és sokkal jobb dobószázalékra. A ZTE KK úgy nyerte meg a pénteki találkozót, hogy minössze három triplát ért el (szemben a MAFC nyolc távolijával), a büntetőkről már nem is beszélve... Az első félidőben sorra hagyták ki ezeket a zalaiak, s az lett a szerencséjük, hogy a második húsz percben már jobban ment számukra a dobás. Ebben volt nagy szerepe Rade Dzambicnak, aki a legkiélezettebb pillanatokban sem hibázott, ugyanakkor Stefan Fekete borzasztóan büntetőzött. Tizenegy kísérletéből mindössze négy lett sikeres, s az lehet a biztató ebben, hogy nehéz lesz még egyszer ilyen gyenge szériát kifogni... Mindemellett Fekete pénteken is csapata egyik legjobbja volt, betörései, labdaszerzései és az összehozott 14 pontja is nagyon kellett csapatának. És kellett Cohadarevic rutinja, Mohácsi lendülete (plusz hét lepattanója sem rossz), de szerdán talán még több kell.

A MAFC elleni újabb csata a zalaiaknak a bentmaradást, a fővárosiaknak a kiesést jelentheti. A pénteken látottakból kiindulva, szinte borítékolható az újbóli feszült mérkőzés, a nagy csata, de egy osztályozó általában nem is a hátradőlős meccsek kategóriáját jelenti. A zalaiak vasárnaptól már erre készülnek, méghozzá kőkeményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!