ZTE KK

2017.04.28. 18:45

A ZTE KK még bármeddig elérhet, ha így folytatja

Zalaegerszeg - Kőkemény csatát nyert meg (88-76) csütörtökön a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata az Alba Fehérvár ellen.

Kerkai Attila

A viadal Benke Szilárd hatalmas eséséről is emlékezetes marad, pedig szó sem volt durva meccsről. Csak annyiban: "durván jó" hangulat uralkodott a lelátón, ezt még Brandon Taylor, a fehérváriak irányítója is megjegyezte.

A ZTE KK szurkolói megnyugtatására annyit: Benke Szilárd fején egy búb őrzi a Luka Markovic-csal történt ütközés és esés emlékét, amúgy az egerszegi játékos jól van. A meccsen Jerrell Wright is beleszaladt (valószínűleg) egy vállba, s még a találkozó alatt kórházba vitték, hiszen nem volt egészen tudatánál, de a vizsgálat negatív eredményt hozott. Adomas Drungilas medvepuszit kapott, ő ezért nem tudott játszani a hajrában. Egy férfias és kemény meccs velejárói ezek. Nem is tételezte fel senki a szándékosságot ezeknél az eseteknél, amit Bencze Tamás, ZTE KK vezetőedzője is megerősített.

Benke Szilárd (fehérben) nagy lendülettel játszott az Alba Fehérvár ellen is
Fotó: Katona Tibor

A Zalakerámia-ZTE KK nagyon jó mérkőzést nyert meg, úgy, hogy Szabó Zsolt és Emmanuel Ubilla vitték a prímet. Nekik döntő érdemeik voltak a sikerben.

- Nagyon jó mérkőzésen nyertünk, sokan kilátogattak rá, ami nekünk nagy segítség. Azt gondolom, hogy a védekezésünk megint döntő volt, s megcsináltuk, amit elterveztünk - értékelt Szabó Zsolt, a ZTE KK játékosa.

Ami a másik oldalt illeti: Brandon Taylor, az Alba kosarasa a vereség miatt nem volt elégedett, más szempontból viszont élvezte a meccset.

- Kemény mérkőzést játszottunk, sajnos az utolsó negyedben nem figyeltünk a labdákra és ezt a ZTE kihasználta. Hihetetlen atmoszférájú találkozó volt, remek dolog, hogy ennyien kilátogattak - hallottuk tőle.

A felsőház középszakaszából még két forduló van hátra, de a ZTE KK már csak egy mérkőzésen szerepel. A hétvégén szabadnapos a csapat, majd jövő csütörtökön a Falco otthonában zár. Hogy végül hányadik helyen végez, erre még számos variáció létezik. Ami már biztos, hogy a 2-4. helye egyikén, úgyhogy újra jó szezont fut a ZTE KK, s még bármeddig elérhet...

Vagyis a lényeg, hogy tényleg mindenki jól van...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!