ZTE KK

2016.05.07. 18:07

Óriási csatában nyert a ZTE KK és egyenlített!

Szombaton a várakozásnak megfelelően teljesen megtelt a Városi Sportcsarnok nézőtere a férfi kosárlabda bajnokság negyeddöntő második találkozójára. A Zalakerámia-ZTE KK együttese a Körmendet fogadta és óriási csatában győzött 1-1-re alakítva ezzel kettejük párosmérkőzését.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Egis Körmend 71-68 (22-24, 17-11, 14-15, 18-18)

Zalaegerszeg, 2500 néző. Jv.: Cziffra, Győrffy, Frányó.

ZTE KK: Kinney 26/12, Govens 20/3, Kerpel-Fronius 3/3, Mohácsi 2, Pantelic 12/6. Csere: Balmazovic 4/3, Velkey 2, Czinger 2. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Körmend: Petty 11/3, Channels 22/12, McKinney 14/6, Dickerson 4, Duinker 11/9. Csere: Tóth N., Lakosa, Ferencz 3.  Vezetőedző: Teo Cizmic.

A telt ház természetesen most valamivel kevesebb nézőt jelenthetett, hiszen  biztonsági szempontok miatt az egyik szektort csak félig tölthették meg a nézők, de persze így is ugyanaz a hangulat övezte a találkozót, mint már sokszor. Szerdán az első találkozót a Körmend nyerte, így előnnyel várta a második mérkőzést,  de még mielőtt egymásnak veselkedtek volna a csapatok, következett egy búcsúztatás.

Gáspár Dávid, a ZTE KK csapatkapitánya  a héten jelentette be visszavonulását, és vált ismertté, hogy a ZTE NKK NB I-es női csapatának lesz a vezetőedzője. A mérkőzés előtt köszöntötte őt a klub vezetése a szurkolók és csapattársai. A játékteret pénztárgép szalagok borították, konfettieső  hullott,  a nézőtéren pedig minden  néző egy 12-es számot tartott a feje fölé,  Gáspár Dávid mezszámát. Valóban megadták a módját Gáspár Dávid búcsúztatásának, szép volt.

A szerdai kezdőötösök folytatták szombaton a játékot és azt kell mondani, hogy Channels is... A Körmend amerikai játékosa a végén dobott tripláival döntő érdemeket szerzett csapata sikerében, szombaton pedig 7-2 után az ő hármasaival fordított a vendégcsapat  és maradt is nála az előny egy 10-0-as sorozatával. Bencze Tamás, a zalaiak vezetőedzője időt kért, hogy rendezze  csapata sorait és a ZTE pillanatok alatt egyenlített (13-13). Hatalmas hangorkánban zajlott a mérkőzés és fej-fej mellett, amikor aztán a vasiak kezdtek el jobban dobni és újra elléptek (17-22). Igazi rangadó volt ez, igazi play off-meccs, de a ZTE dobhatott volna valamivel jobban is. Mondjuk James Kinney-n semmi nem múlt ő szórta a triplákat, majd Balmazovic keze is elsült (30-26). Amikor Pantelic pihent, azt megérezte a ZTE, pedig még jobban elléphetett volna. A Körmend emberei is mintha többet hibáztak volna, Channels megállt a pontgyártásban, de jó és élvezetes volt a mérkőzés, ám  kissé túlfűtött hangulatú is. Govens például felesleges  faultot követett el Channels-szel szemben, de a zalaiak megtartották előnyüket (39-35).

Zalai kosárral kezdődött a második félidő, de elmaradt a többi és újra közelebb zárkózott a Körmend.   A két csapat közötti különbség 2-5 ponton belül járt folyamatosan de a ZTE vezetett (27. p.: 49-44). Nagy iramú, lendületes mérkőzést láthattunk, s akár az is felmerülhetett ekkor, hogy ki bírja jobban. Két, valóban egyforma játékerőt képviselő csapat harcolt a pályán, amikor egy Govens-nek befújt lépéshiba korbácsolta még  magasabbra az indulatokat. Dehát a tét nem volt kicsi, a ZTE nagyon akarta a sikert, nem mintha a vasiak kevésbé lettek volna „élesek”. Az utolsó negyednek 53-50-es zalai vezetéssel „futottak neki” a csapatok és szó szerint rohantak. Amit a nézők élveztek, hiszen remek kis csata volt ez,     és nem tudott elszakadni egymástól a két csapat. Ebben nagy szerepe volt Channels-nek, aki  mindig akkor szerzett kosarat, amikor a ZTE előtt „kiugrási” alkalom nyílt  (34. p.: 58-56), de jött a vége és dönteni kellett. Kinney hármasával  a zárás előtt három perccel 68-59-re módosult az állás, de Petty hármasa újra visszahozta a meccsbe a Körmendet. Ötven másodperccel a vége előtt Pantelic két büntetőt hagyott ki, majd McKinney  zsákolt (70-68). A ZTE támadhatott, de Balmazovic hármas kísérlete kimaradt, a Körmend pedig eladta a labdát támadásánál. Összesen 11 másodperce maradt a zalaiaknak, hogy bebiztosítsák sikerüket, ami Govens büntetőjével sikerült (71-68).

Ezzel a párosmérkőzés állása 1-1-re módosult,   folytatás kedden 19 órakor Körmenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!