ZTE KK

2016.03.12. 18:48

Újra legyőzte a Sopron a ZTE KK-t

Szombaton a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a lendületben lévő Zalakerámia-ZTE KK együttese azt a Sopront fogadta, melyet a szezon során még nem győzött le. Szombaton sem sikerült ez, a rangdónak is beillő találkozón nyert a Sopron.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Soproni KC 58-66  (15-14, 13-11, 15-19, 15-22)

Zalaegerszeg, 2400 néző. Jv.: Győrffy, Pál A., Balogh.

ZTE KK: Kinney 7, Govens 11, Kerpel-Fronius 7/3, Mohácsi 7/3, Pantelic 7/3. Csere: Velkey 3/3, Balmazovic 11/6, Fekete V. 5/3, Czinger. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Sopron: Ruják 11/3, Tiggs 21/9, Rancic 10, Taylor 9, Bavcic. Csere: Takács N., Laroche 8, Dénes G. 5/3, Tóth G. 2, Bán T.  Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Bencze Tamás, a ZTE KK  vezetőedzője előzetesen is  rangadónak nevezte a találkozót és a közönség sem gondolta másként. Ismét megteltek a lelátók, és egy  jól védekező és jó szerkezetű Sopronnal találta szembe magát a ZTE KK. A vendégek remekül védekeztek és ha már rangadóról volt szó, általában ilyenkor egymásból két jól felkészült csapat találkozik. Így volt ez szombaton is, amikor kevés pont esett az első negyedben (8. p.: 10-8). A Sopron jó csapat, ezt szombaton is bizonyította és nem szakadt le a zalaiaktól, sőt Tiggs hármasával, majd Taylor közelijével először vezetett (18-21). A vendégek nem nagyon engedték, hogy tiszta dobóhelyzeteket teremtsen a ZTE KK, így a hármasai is elmaradtak, pedig ez  a zalaiak egyik fő fegyvere.  Az egerszegi csapat viszont nem véletlenül áll ott ahol, visszavette az előnyt (18. p.: 24-21), de az eredményből is látszik, hogy minden egyes találatért nagyon meg kellett küzdeni.

Sportszerű jelenettel indult a második 20 perc: a játékvezetők a Sopronnak adtak volna egy bedobást, ám Damir Rancic jelezte, róla ment ki a labda! Joggal szólt a taps a lelátóról a soproni légiósnak. A vendégek három szerzett labdából fordítottak (23. p.: 30-33), de összességében jó és izgalmas találkozót láthattunk. Keményen védekeztek a csapatok, maradt a szoros állás (28. p.: 41-40) és nyílt volt  a mérkőzés. A ZTE-nek nagyon kellett volna a siker, hiszen időközben véget ért a Nyíregyháza – Paks találkozó, amit a nyírségiek 92-69-re nyertek, de a tét egyre jobban érződött. Sorra maradtak ki  a dobások, de igaz volt ez a mindkét oldalra. Ruják triplája beakadt (34. p.: 48-53), jött az időkérés, aztán Velkey hármassal egalizált (53-53).  Így indult a hajrá is  és óriási izgalmakkal. A  Sopron messze kitolta védekezését, így nem jutott helyzethez a zalai csapat és a vendégeknél Tiggs keze nem remegett meg (39. p.: 56-61), így a ZTE-t már az idő is szorította. Dénes végül bedobta azt  a triplát, amely végleg eldöntötte a találkozót (58-64).

A Sopron nyert és legyőzte a ZTE KK-t csapatát másodszor is a bajnokságban. Tegyük hozzá, hogy egy rangadón és egy  nagyon izgalmas  mérkőzésen.

Bencze Tamás: - Gratulálok a győztesnek, megérdemelten nyert a Sopron. Akkor is így van ez, ha szoros volt a találkozó és a végén dőlt csak el. A védekezéssel elégedett lehetek, a támadásokkal már nem. Azt viszont tudni kell és nem volt előzetesen publikus, hogy Govens mellett Kinney is vírusos megbetegedéssel bajlódik és ez érződött rajtuk. Nagyon akartunk, de sok ki nem kényszerített hibánk volt.


Sabáli Balázs:
- Inkább küzdelmes, mint látványos találkozó volt ez szurkolói szempontból. Az első félidőben  egyik csapat sem dobott jól, de a a végén elhitték játékosaim, hogy képesek távolról is betalálni és ez sokat jelentett. A zalaiaknak viszont gratulálok, mert remek szezont fut, aminek még nincs vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!