Tarkabab, füstölt szalonna vagy csülök, valamint hús, no és a fűszerek – ezek a nélkülözhetetlen összetevői egy jó babgulyásnak, derült ki a muravidéki Radamosban szombaton délután megrendezett főzőversenyen.
A népi gasztronómia jegyében két rendezvényt tartottak hét végén a Muravidéken. Gyertyánosban a kukoricamálé, Radamosban a lángos, a perec s a gulyás népszerűsítése volt a cél.
A magyar nóta éppúgy a kultúránkhoz tartozik, mint az irodalom, a képzőművészet vagy a zene bármely másik ága – hangzott el a muravidéki településen, Radamoson még szombaton megrendezett nótadélután megnyitóján.
Húsz évvel ezelőtt, 1997-ben alakult az első hímzőszakkör a határon túli településen, Radamoson, erről is megemlékeztek a szombaton tartott kiállításmegnyitón.
RADAMOS - Olyan régi paraszti munkákba tekinthettek be szombaton délután az érdeklődők, mint a kosárfonás, a kukoricafosztás vagy a tökmagköpesztés. A muravidéki településen második alkalommal rendeztek hagyományőrző napot.
Radamos - A zalai határszélen élve pozitív élmény azzal a biztonsággal átlépni Szlovéniába, hogy a környező településeken legtöbben ma is megértik, ha magyarul szólítjuk meg őket.
Radamos - A zalai határszélen élve pozitív élmény azzal a biztonsággal átlépni Szlovéniába, hogy a környező településeken legtöbben ma is megértik, ha magyarul szólítjuk meg őket.