Régi gond volt - Belterületi vízrendezés, pályázattal

Borsfán immár hosszú idők óta állandó problémát jelentett a belvíz és a csapadékvíz elvezetése, elsősorban a település domborzati viszonyai miatt.

Kelemen Valéria

A régóta fennálló problémát pályázati támogatás segítségével szüntetik meg.A borsfai belvíz elvezetésének megoldására a 70-es években már történtek lépések: vízelvezető árkokat alakítottak ki, sárfogót hoztak létre, ám az idők során feltöltődtek, s beszántották azokat.

- Mivel a gond egyre égetőbbé vált, a vis maior helyzetek kikerülésére önkormányzatunk pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretei között meghirdetett, Helyi környezetvédelmi infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése című felhívásra - mondta Réffy József polgármester, hozzátéve: miután a Borsfa község belterületi vízrendezése című pályázatukat az első fordulóban támogatandónak ítélte a Regionális Fejlesztési Tanács, a második fordulóra Havasi Ferenc zalaegerszegi mérnök elkészítette a részletes terveket.

A pályázat végül közel 50 millió forintos támogatást kapott a Nyugat-dunántúli Regionális Fejelsztési Tanácstól, melyhez az önkormányzat 8,7 millió forintos önrészt társított, s így a kivitelezéssel megbízott Szabadics Zrt. már meg is kezdte a községben a munkálatokat. A projekt befejezési határideje 2010. augusztus vége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!