Epernap a piacon

Zalaegerszeg - Epernapot tartottak pénteken a zalaegerszegi piacon. Nemcsak gyümölcsöt, hanem epres sütiket és eperbort is lehetett kóstolni.

Szabó Judit

A Vásárcsarnok idén rendezvényekkel igyekszik a hazai termékeket és a piaci bevásárlást népszerűsíteni. A sorozat tegnap epernappal folytatódott, amelyet Balaicz Zoltán alpolgármester nyitott meg.  Horváth István, a Vásárcsarnok igazgatója elmondta, hogy az akciós epervásáron kívül kóstolókkal várták az érdeklődőket. Bár  eleinte elhangzottak  szkeptikus megnyilatkozások  a rendezvény sikerét illetően, az érdeklődés jócskán felülmúlta a várakozásokat: tíz órára  már alig maradt eper, pedig sokat hoztak a termelők.



- Miháldon 4-500 négyszögölön termelünk epret. Két és fél mázsát hoztunk, s már mind elfogyott - mondta Mándó Miklós őstermelő. - Most indul a szezon, s eddig kedvezett az időjárás, jó a termés - tette hozzá, s leszögezte:  a magyar piacon nagy mennyiségben találkozhatunk görög és olasz eperrel is. Aki a hazai szabadföldihez ragaszkodik, érdemes alaposan tájékozódnia a gyümölcs eredetéről.



A süteménykóstolónak is nagy sikere volt. Siposné Lakatos Éva mestercukrász többek között epres képviselőfánkkal, túrós és joghurtos szelettel kínálta a vásárlókat. Tíz perc alatt elkapkodták az első körben piacra szállított  nyolcszáz süteményt, de hamarosan érkezett az utánpótlás.



Képgalériánk az ínycsiklandó eprek fesztiváljáról

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!