Gazdaság

2009.08.27. 16:48

Spar-uralom: Eltűnt az utolsó Plusz is

Budapest - Magyarországon eltűnt az élelmiszer-kiskereskedelemből a Plus márkanév, miután Plus hálózatát megvásároló Spar Magyarország Kft. az utolsó üzlet átalakításával is végzett.

zaol.hu

A volt Plus diszkontüzletekből Spar szupermarketek lettek, új arculat, kibővített választék, minőségi kereskedelemi szolgáltatásokkal     A társaság egy évvel ezelőtt, 2008-ban vette át a Magyarországon működő Plus hálózat 174 üzletét. 2009 januárjában kezdődött el a Plus üzletek több ütemben történő átalakítása Spar szupermarketekké.

Ez év augusztus 27-én az ország utolsó Plus diszkontja - Kecskeméten - Spar szupermarketként nyitott újra.

Ez volt az átalakítás első üteme, a volt Plus-hálózat boltjainak korszerűsítése azonban tovább folytatódik - mondta Laber Zsuzsa, a társaság kommunikációs vezetője, hozzátéve, hogy az átalakítás költségei nem publikusak.

A Spar a 174 átalakított üzlettel együtt jelenleg 346 Spar szupermarketet, 30 Interspar hipermarketet és 20 Kaiser's áruházat működtet Magyarországon, összesen 396 egységet.


"Spár-kép":

Tavaly mintegy százmilliárd forinttal növekedett Magyarországon a Spar csoport éves konszolidált forgalma az előző évhez képest, és az idén is növekedésre számítanak - közölte korábban Feiner Péter, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

A Spar csoport éves konszolidált árbevétele a 2008-as üzleti évben elérte a 374,17 milliárd forintot, szemben az előző évi 284,46 milliárd forinttal, ami 31,53 százalékos bővülés. Ezzel a csoport 10-ről 14 százalékra növelte piaci részesedését Magyarországon.

 A jelentős forgalomemelkedést főként az magyarázza, hogy a Spar-csoporthoz került a Plus üzlethálózat, amely a forgalomnövekedés mintegy felét adta tavaly.



Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!