Krimi

2 órája

„Takarodjatok!” – Kisbabával a karján, vascsővel rontott a rendőrökre egy férfi

Bezárkózott kisgyermekével egy Pest vármegyei apa, a családjára támadt, majd a rendőröket is megpróbálta megverni.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Még szerdán délután érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy egy kábítószer hatása alatt lévő Pest vármegyei férfi néhány hónapos gyermekét kikapta a felesége kezéből, majd hazarohant, és bezárkózott a gyermekkel – írja a Központi Nyomozó Főügyészség pénteki közleménye alapján az MTI.

A férfi a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem jött ki az épületből, majd dühöngve, kezében a síró gyermekével kirontott a házból, és követelte, hogy a rendőrök hagyják el az ingatlant. Folyamatosan ordítozva megindult az egyik rendőr felé, akit kétszer meglökött, azt kiabálva, hogy „takarodjatok”, és megpróbálta a másik rendőrt is megütni.

A családja igyekezett megnyugtatni őt és elvenni tőle a gyermeket, ezért egyikükre rátámadt. Ezután felvett egy vasrudat a földről, és először a családtagjai, majd a rendőrök felé hadonászott vele.

A férfi végül a vasrudat többszöri felszólításra eldobta, hátrálni kezdett a még mindig nála lévő kisgyermekkel, majd kitépte magát az egyik rendőr fogásából, és a ház felé futott. Odaérve megpróbálta a rendőrök előtt becsukni az ajtót, és az ezt megakadályozó egyik rendőrt ököllel háromszor megütötte, de a fejére mért ütéseket a rendőr hárította.

Végül az időközben helyszínre érkező kollégáikkal együtt a rendőrök – miután a gyermeket elvették tőle – megbilincselték a férfit, aki még ekkor is ellenállt, és egyiküket megkarmolta.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetbe vételét, majd gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy ellen felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!