Ajánló

2 órája

A nemzet lánya – izgalmas cseh történelmi sorozat indul útjára (videó)

A kétszáz évvel ezelőtt játszódó történet szeptember 30-ától érhető el a Direct One kínálatában.

MW

A hatrészes cseh minisorozat teljesen új, innovatív stílust teremt

Fotó: ©Assunta Servello

A nemzet lánya egy szórakoztató történelmi sorozat, amely a kor fiatal nemzedékének felnőtté válásával kapcsolatos témákkal foglalkozik. A főszerepben Antonie Formanová cseh színésznő látható, aki a híres 19. századi cseh író, politikus és mártír, Karel Havlíček Borovský lányának tragikus történetét formálja meg – írja a Bors.

A nemzet lánya főszerepében Antonie Formanová cseh színésznő látható
Fotó:  ©Assunta Servello

Egy árva tinédzser lázadásai a politikai éterben

A 21. században Britney Spears, a 20. században Diana hercegnő, a 19. században pedig a cseh nemzet lánya, Zdeňka Havlíčková szerelmi élete és története szerepelt a legtöbbet a bulvárlapok címlapjain. A sorozat egy fiatal lány romantikus szerelmének története, akinek szabadságvágyát és saját boldogságát a cseh nemzeti identitást formáló ingatag történelmi időkben kell megtalálnia, a korabeli közvélemény érdeklődésének középpontjában.

A fiatal lány élete az érdeklődés középpontjában állt, annyira, hogy mindenki tudta, mi lenne a legjobb neki.

Szülei halála után évekig titokban tartották, hogy árva, majd országos jótékonysági lottót tartottak, hogy hozományt gyűjtsenek neki. Ezzel a fiatal lány sorsa megpecsételődött: köztulajdonná vált, aki helyett politikusok döntik el, kivel csókolózhat először, és kihez mehet feleségül.

Két tűz között

A lázadó Zdeňka azonban nem illett bele az erényes nemzeti szimbólum kategóriájába, és mindenki felháborodására folyamatosan ellenállt, szerelmi kalandjairól hónapokig beszéltek Prágában. Mindennek a közepén pedig egy csoport idős politikus, parlamenti képviselő mozgatta a szálakat, akik ugyanazzal az isteni hévvel és magabiztossággal döntöttek a nemzet sorsáról, mint a lázadó tinédzser szerelmi életéről. A tömegek által szeretett fiatal nőt szó szerint egyik napról a másikra nemzetárulónak és utcalánynak titulálták, amikor fülig szerelmes lett az osztrák hadsereg lengyel tisztjébe, a kérdés már csak az, vajon sikerül-e Zdeňkának követnie szerelmét, vagy enged a körülötte lévők nyomásának, és feleségül megy egy jó cseh családból származó unalmas földbirtokoshoz?

A hatrészes minisorozat Matěj Chlupáček és Cristina Groșan rendezésében szeptember 29-én mutatták be Csehországban és Szlovákiában a CANAL+ Action és a streaming platformon, a magyar közönség számára a Direct One kínálatában lesz látható szeptember 30-ától.

A Direct One TV szolgáltató műsorkínálatban elsősorban CANAL+ gyártású prémium televíziós tartalmak, valamint a TV szolgáltató francia médiacsoport által gyártott sorozatok, köztük exkluzív tartalmak és országos premierek érhetők el. A minisorozat teljesen új, innovatív stílust teremt, amely Martin Douba operatőrnek és Győri Márk magyar operatőrnek köszönhetően kiemeli a kortárs minőségi televíziós sorozatgyártás trendjeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!