Bútorfestés és gyöngyfűzés 

2023.10.08. 13:15

Két új kézműves szakkör Batykon

Batykon már elindították a gyöngyfűzés szakkört, és mintegy két hét múlva a bútorfestő szakkörben is megkezdik a munkát. A település ezzel már harmadik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Művelődési Intézet „A Szakkör: Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért” programjához.

Antal Lívia

A makramé szakkör munkáiból májusban nyílt kiállítás

Fotó: Batyk önkormányzata

Első alkalommal a vesszőfonást, majd a makramézás technikáját ismerhették meg a jelentkezők. Mindkét szakkörön 10-10 fő vett részt, mondta érdeklődésünkre Németh Klaudia közművelődési szakember, a szakkörök vezetője. A gyöngyfűző szakkört 5 fővel gyerekek számára hirdették meg, és már két foglalkozást tartottak. A bútorfestő szakkört is indítják októberben, két hét múlva, tíz fővel. A szakember elmondta, a szakkörök lebonyolításához oktatófilmet és minden szükséges anyagot biztosít a Nemzeti Művelődési Intézet. Ezenfelül a szakkörvezetők, így ő is igénybe veheti a Békés Megyei Népművészeti Egyesület online kurzusait a foglalkozások levezetéséhez.  

A program jelentősége, hogy a falvakban élőknek helyben nyílik lehetősége kézműves tevékenységek kipróbálására, elsajátítására. Már az első alkalmat, a vesszőfonást nagy lelkesedés kísérte. Büszkeséggel töltötte el a résztvevőket, hogy tudnak vesszőből használati tárgyakat készíteni. A most meghirdetett 20-20 alkalomból álló szakkörök is kedvező fogadtatásra találtak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!