Programajánló

2024.06.28. 08:32

Ezek a programok várnak ránk hétvégén Zalában

Zaol.hu

Szombaton immár 11. alkalommal szervezik meg a Göcseji Hacacárét Becsvölgyén. Képünk a tavalyi rendezvényen készült

Fotó: ZH-Archívum

Nyári belvárosi séta

Június 29-én, szombaton 10 órakor Zalaegerszegen, a Tourinform-irodától indul a nyári belvárosi séta. A Titkok, ízek, szerelmek sorozatban ezúttal Románcok, csalfaságok és rejtélyek címmel múltbéli pikáns történeteket hallhatnak a résztvevők. Szó lesz életre szóló szerelemről, érzéki románcról és élelmes kapcsolatról. Romantikával gazdagított történetek nem csak nőknek, nem csak egerszegieknek!

Olai fesztivál

Június 29-én 15 órától várja az érdeklődőket az Olai fesztivál Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban. A műsor ragadozómadár-bemutatóval kezdődik, majd fellép Mutyi Bohóc, az Eleven Dance tánccsoport és Kaczor Feri. 18.45-kor lesz a menetleveles játék eredményhirdetése. A téren változatos programokkal - arcfestés, csillámtetoválás, henna, lufibohóc, íjászat, népi fajátékok, kézműves és madaras játszóház, veteránautó-bemutató - várják az érdeklődőket.

Göcseji Hacacáré

Június 29-én, szombaton 14 órától a Cserta Egyesület immáron 11. alkalommal szervezi meg a Göcseji Hacacárét, mintegy harminc együttes lép színpadra Becsvölgyén, a faluház mellett. Különféle szórakoztató programok és népi kézműves bemutatók, helyi termelők vására, ételkóstolás, Göcseji 7próba várja az érdeklődőket. 16 órakor az ÜSTökös, 20 órakor a Mező Fiúk koncertje lesz. A programot táncház zárja a Csádé zenekarral.

Pótgyereknapi légvárparty

Június 30-án, vasárnap 10 órától 18 óráig Pótgyereknapi légvárparty várja a kicsiket és nagyokat Zalaegerszegen, a Vizslaparkban. A programban ugrálóvárak, népi fajátékok, fakörhinta, arcfestés, csillámtetoválás, hennafestés, lufihajtogatás szerepel. 18 órától pedig a foci-Eb nyolcaddöntőjének közvetítése a Pikniknél.

Öreghegyi búcsú

Június 30-án, vasárnap Öreghegyi búcsút tartanak Zalaegerszegen, a besenyői Öreghegy Péter-Pál kápolnájánál. A programot 15 órakor nyitja meg Balaicz Zoltán polgármester és Gecse Péter alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője.

Sulizáró Csáfordon

Csáfordon június 30-án, vasárnap 14 órától a kultúrház melletti téren Vargáné Szabó Henrietta és csapata ismét Sulizáró rendezvényt tart, amelyen ugrálóvárakkal, lovashintóval és sárkányeregetéssel várják a gyerekeket. A hagyományos esemény minden évben egy témához kapcsolódik, idén a levegő köré szerveződnek a kreatív programok.

Sörök s házi ízek

Idén is megrendezik a Kézműves sörök és házi ízek fesztiválját a vonyarcvashegyi rendezvényen. Csütörtöktől szombatig a kulináris élmények mellett gazdag kultúrprogram csábítja az érdeklődőket, akik láthatják s hallhatják mások mellett a Takáts Tamás Blues Bandet és Szabó Leslie-t is.

Szezonnyitó Gyenesen

Pénteken 17 órától nyitják meg hivatalosan a nyári szezont a gyenesdiási Gyenesi Lidóstrandon. Előbb Oppel Imre festőművészre emlékeznek, majd kulturális program kezdődik a Gyenes Néptánc Együttessel, 20 órától pedig Szent Iván-éji tűzugrás várja a bátrakat.

Etnográfus a kamera mögött

Sági János fényképezőgépével megörökítette a vidéki életet, a régi falusi házakat, társasági eseményeket és Keszthely nevezetes helyszíneit. A pénteken 17 órakor a keszthelyi Balatoni Múzeumban nyíló „Etnográfus a kamera mögött – Sági János 150” című fotókiállítás az intézmény első néprajzkutatójának állít emléket, bemutatva a világot – az ő szemszögéből.

A zene mindenkié

Folytatódnak a zenei kalandozások Hévízen. A nyári sorozat részeként pénteken 17:30-tól a Brassdance együttes játszik a Rákóczi utcai kisszínpadon.

Fogságból a tájképfestészetbe

Simon József Bódi festményeiből válogatva nyílik kiállítás pénteken 19 órakor Hévízen, az Egregyi Múzeumban, ahol előadások és filmvetítés várja a látogatókat. Közreműködik a Tiszta Forrás Dalkör.

Szabadtéri koncert

Nem csak a klasszikus zene kedvelőit várják a Voice & Brass rézfúvós kvintett szabadtéri koncertjére szombaton 19 órától a balatongyöröki római katolikus templomhoz. A Kuna-testvérek – Valéria, Márton, Gyula és Bence – Szászi Domonkos tubaművésszel együtt feledhetetlen 60 percet ígérnek mindazoknak, akiknek van füle s lelke a muzsikára.

Kisfaludy Stróbl Zsigmondra emlékeznek

Pénteken Alsórajkon 17 órától a Múzeum a közösségekért program keretében Kisfaludy Stróbl Zsigmond szobrászművész születésének 140. évfordulójára emlékeznek. A világhírű alkotót és munkásságát dr. Kostyál László, a Göcseji Múzeum tudományos-igazgatóhelyettese méltatja.

Kisvasút napja

Szombaton tartja a hagyományos Kisvasút napját a Zalaerdő Zrt. Csömödérben, az állami erdei vasút állomásán. A Frivolo Cselló Kvartett koncertje 11.10-kor kezdődik, emellett gőzös, dízel- és fotós járat indul, lesz vasútmodell-kiállítás, arcfestés, népi játékok.

Hálaadó Istentisztelet

Szombaton Galambokon a Galamboki Református Missziói Egyházközség Presbitériuma a helyi református templom 160. évfordulója alkalmából hálaadó istentiszteletet tart 14 órai kezdettel. Igét hirdet Máté László, a Dunántúli Református Egyházkerület lelkész főjegyzője. Közreműködik: Zalakarosi Női Kör, Csillagfény kórus, Szabó Benjámin harmonika, Beck Janka és Kis-Berkes Beatrix vers, Gál András kürt. Az istentiszteletet követően emlékfát ültetnek a templomkertben, és emléktáblát avatnak.

Prósza-, Bor- és Tamburafesztivál

Szombaton rendezik meg Tótszentmártonban a Prósza-, Bor- és Tamburafesztivált a piactéren. A kulturális műsor 15 órakor kezdődik.

Koncert

Szombaton Szentgyörgyvölgyön, a református templomban 19 órakor kezdődik Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedű- és brácsaművész és Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész, valamint barátaik közös koncertje, melyen Bach és Vivaldi művei hangzanak el.

Szentmise

Vasárnap Tótszentmártonban tartja első szentmiséjét 17 órai kezdettel Mihovics Szebasztián áldozópap.

Zalakarosi Fúvósfesztivál

Vasárnap Zalakaroson, a Karos Korzón 18 órakor kezdődik a Zalakarosi Fúvósfesztivál. Fellép a Balaton M&K Fúvószenekar, a Nagykanizsai Fúvószenekar és a Karos Fúvósegyüttes.

Falunapok

Vasárnap Zalaszombatfán rendeznek falunapot. Délelőtt főzőversenyen lehet részt venni, 11.30-kor kezdődik a szentmise, 14.30-kor a már hagyományos kistraktor-verseny, majd 15.30-tól zenés fellépők szórakoztatják a közönséget. Vasárnap falunap lesz Kerkabarabáson, 14 órától Jolly és Éder Gabee lép fel, illetve kiállítás is nyílik helyi lakosok alkotásaiból.

Művésztelep megnyitója

Tófejen, a közösségi házban szombaton 17 órakor tartják a VI. Nemzetközi Művésztelep megnyitóünnepségét. Köszöntőt Horváth Zoltán, a település polgármestere és Buday Mihály festőművész, a szimpózium vezetője mond. Ezt követően a Tófeji Örökmozgó Gyerekek, valamint azt énekes-zenész Böröcz Roland adnak műsort.

Levendulás workshop

Lispeszentadorjánban, a Zöld Zóna büfénél szombaton 17 órától Orsós Brigitta Katalin tart levendulás workshopot, amely során a levendula hasznosításának lehetőségeivel és a gyógynövényes termékek elkészítésének módjával ismerkedhetnek a résztvevők. Emellett lesz levendulás étel- és italkóstoló is.

Járművek a keleti blokkból

Zalacsében, a vasútállomás melletti területen vasárnap 13 órától rendezik meg az egykori keleti blokk országaiban készült autók és motorok találkozóját. 14.30-tól Gál István-emléktúrán vehetnek részt az érdeklődők, 16.30-tól pedig az Övön Alul zenekar ad koncertet.

Őrségi vásár

Őriszentpéteren pénteken kezdődik és vasárnapig tart a zalai-vasi régió legnagyobb népművészeti, hagyományőrző és kézművesprogramja, az Őrségi vásár, amely keretében számos kiállító és árus, valamint kulturális és sportprogramok várják az érdeklődőket.

A muravidéki néptánc

Kapornakon, a muravidéki település tájházánál pénteken 16.30-tól A muravidéki néptánc, mint élő hagyományunk kincse címmel Toplak Rudolf és Toplak Alenka néptáncos tart előadást, amit kulturális bemutató és táncház követ. Ez utóbbihoz a Téboly Banda népzenei együttes biztosítja a zenét.

Koncertek, zenés partik

Zalaegerszegen szombaton záróbulit tart a Mimosa Lounge. A party házigazdái Depes, La Disco, Spike és Tom Symon lesznek. Keszthelyen, a Viviera Beach-en szombaton Manuel ad koncertet, majd Lmen Prala, Yamina, Regán Lili, Pumped Gabo, Jackwell, Szecsei, Czaga és Kempy zenél. Zalalövőn pénteken 19 órától tartja hagyományos nyárindító zenés partiját a Takács családi zenekar. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben pénteken Silverman és SomX, szombaton Pixa, vasárnap ismét SomX keveri a zenét. Zalakaroson, a Hotel Karos Spa húszéves születésnapi partiján szombaton a hangulatfelelős Regán Lili, a sztárvendég a Fiesta énekese, Csordás Tibi lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában