A nagykanizsai palini városrész Inkey-iskolájának népes csapata biciklizett

2024.06.23. 11:00

Három napos kerékpártúra a Balaton körül

Nagykanizsán a palini városrész Inkey-iskolájának 76 tanulója szülők és tanárok kíséretében idén is három nap alatt körbe kerékpározta a Balatont.

Benedek Bálint

Diákok, szülők és tanárok az aktív kirándulás hívei

Fotó: ZH

A túra vezetője, Kustor Zsófia Ágnes elárulta: a népes társaság Balatonszemesről két különböző irányba indult el. Az egyik csapat Csopakig, míg a másik Badacsonyig tekert. Majd közös strandolást tartottak a zánkai strandon. A balatonfűzfői vasszobrász, P. Kovács Péter alkotásait csodálták meg a kerékpárút mentén. A művész rendszeres résztvevője a Ludvig Nemzetközi Művésztelepnek, legutóbb pedig az Inkey-iskola galériájában is megmutatta különleges szobrait. Balatonudvariban megnézték a szív alakú sírköveket, a balatonfüredi fagylaltozás pedig újabb energiát adott a gyerekeknek a célok leküzdéséhez. Az utolsó napon Balatonszemesen találkoztak és ezzel az élménnyel "indulnak" neki a nyári szünidőnek.

Élménytekerés a balatoni kerékpárutakon
Fotó: ZH

 

Már a következő évre készülnek a gyerekek
Fotó: ZH

Nagykanizsára érve mindenki oklevelet kapott, de a részvevők többsége még a célba érkezés előtt már a következő évi tekerést tervezgette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!