3D gyönyörű felvételeken 25 magaslati pont a tó körül

1 órája

Balatoni kilátókba repítünk egy perc alatt

Ha balatoni programot tervezel, vagy éppen borúsra fordult az idő és bent ragadtál a nappaliban, akkor is tehetsz egy virtuális utazást a Balaton körül a 3DPano csapatának segítségével. Készítsd be a meleg teát és a puha takarót, mert garantáltan nem mozdulsz, míg meg nem látogattad a Balaton összes kilátóját.

Zaol.hu

A magyar vállalkozás, mely 360 fokos panoráma felvételeket és azokból virtuális sétákat készít többek között múzeumokról, intézményekről, járművekről és településekről, egy térképre tette 25 darab balatoni kilátóból fényképezett képeit. Ennek a térképnek a segítségével bejárhatjuk az egész Balaton partot egyhelyben ülve.

balaton
A térképes nézet azt is megmutatja, a Balaton melyik részén vagyunk éppen. Forrás: 3dpano.com

Pazar minőségű virtuális kaland a Balaton körül

Ha már jártál az egyes helyeken, akkor azért, ha pedig még nem, akkor azért érdemes nekilátni a virtuális kalandnak, melyet ITT érhetsz el. A felvételek 2017-ben készültek, ezért ne várj olyan azóta átadott attrakciókat, mint például a balatonboglári lombkoronasétány, de biztosak vagyunk benne, hogy így sem fogsz csalódni. A képek pazar minőségben készültek, a felület könnyen kezelhető, látványos elemekkel tarkított.

Kövesd a nyilat! 

Mindig haladj a nyílra kattintva! – ez a legegyszerűbb tanácsunk a felület feltérképezéséhez. Így mászhatod meg a kilátókat, vagy juthatsz egyik helyről a másikra.

A felület bal oldali menüjében az egyes kilátók neveire kattintva több kamerát is elérsz. Külön érdekesség a helikopter üzemmód, amire Alsóőrsnél lettünk figyelmesek, majd több helyszínen is feltűnt. A kilátóból egyetlen kattintással átülhettünk egy helikopterbe és a levegőből csodálhattuk meg a tájat, középpontban a kilátóval, ahonnan indultunk.

Középen, a helikopter szimbólumra kattintva... Forrás: 3dpano.com
... azonnal a helikopterből szemlélhetjük a csodálatos panorámát és az imént elhagyott kilátónkat. Forrás: 3dpano.com

Érdemes a navigációs lehetőségeket is kihasználni a felület jobb felső sarkában található panelen, melynek segítségével lépegethetünk a kilátók között, átválthatunk térképes nézetre, fixálhatjuk a 360 fokos kamerát vízszintes, vagy függőleges állapotban és nagyíthatunk is.

A csapat youtube csatornáján egy rövid kedvcsináló videó is elérhető a kilátókat bemutató alkalmazásról, bár biztosak vagyunk benne, hogy már tágra nyílt szemekkel kattintgatsz enélkül is felületen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!