A streamingszolgáltatók heti kínálatából

2024.09.17. 07:30

Batman után a Pingvin is megérkezik a Max-ra

Korosa Titanilla

A képen Colin Farrell a Pigvin főszerepében

Forrás: a szerző

Ez a hét is tartogat remek film és sorozatpremiereket a hazai streamingszolgáltatóknál. Az e héten debütáló filmekből és induló sorozatokból válogattunk a heti filmajánló írásunkban a mafab.hu közlése alapján. 

Pigvin sztoriját sorozat dolgozza fel

Batman után ezen a héten Pigvin is megjelenik a Max-on. A sorozat Oswald Cobblepot (Colin Farrell) átalakulását követi nyomon, aki senkiből vált Gotham hírhedt gengszterré. A sorozat a 2022-ben megjelent Batman folytatása. Az első évad szeptember 19-től érhető el. 

Aktuális témát feszeget a szeptember 20-án megjelenő Club Zero című thriller. Miss Novak (Mia Wasikowska) egy neves bentlakásos iskolába érkezik, hogy megmutassa a diákoknak a legújabb étkezési trendeket. Megtanítja őket arra, hogyan étkezzenek tudatosan –kevesebbet és jobban. Az új, „fenntartható” életmóddal megszabadítja őket mindentől, amiben eddig hittek. Novak kisasszony és a diákcsoport között hamarosan veszélyesen erős kötelék alakul ki. Mielőtt a többi tanár és az elfoglalt szülők észrevennék, mi történik, a helyzet kicsúszik az irányítás alól. A film a tekintély pusztító és mágneses erejéről szól a törékeny tinédzserkorban. 

A képen Harold Ramis, Dan Aykroyd, Bill Murray a Szellemirtókban 
Forrás: a szerző


 Szellemirtók - maraton
 Újabb klasszikussal bővül a héten a Max kínálata, felkerülnek a Szellemirtó filmek szeptember 20-án, akár hétvégi program is lehet egy Ghostbusters- maraton, hiszen az első és második rész mellett a 2016-os feldolgozás, valamint a Szellemirtók: Az örökség és 2024-es A borzongás birodalma is elérhető lesz. 

Ugyancsak szeptember 20-tól látható a Fekete telefon című amerikai horror-dráma. A történet a hetvenes években egy coloradói kis település külvárosában játszódik, ahol egy rejtélyes sorozatgyilkos gyermekeket rabol el. Következő áldozatai azonban nem hajlandók beletörődni sorsukba, így fogságuk helyszínén szerencsés módon találnak egy régi betárcsázós telefont, amelynek segítségével sikerül kapcsolatba lépniük fogvatartójuk korábbi áldozataival. Könnyen lehet, hogy ez az egyetlen esélyük a túlélésre.

A képen Bill Gates, akivel a jövőbe tekinthetnek a nézők  
Forrás: a szerző

Mit tartogat számunkra a jövő? - Bill Gates megmondja

A Netflix tűzi műsora szeptember 17-től a koreai valóságshow-t, a Gasztrocsaták első évadát, melyben 100 neves séf és felfedezetlen tehetség küzd egymás ellen egy kulináris csatában. A nagyra becsült Paik Jong-won és Anh Sung-jae séf által zsűrizett műsor a kulináris képességek és kreativitás végső összecsapását ígéri. 

Szeptember 18-tól a jövőt kémlelhetjük Bill Gates-el. A Bill Gates: Mit tartogat számunkra a jövő? Című dokumentumfilmben a milliárdos üzletember a mesterséges intelligenciától a jövedelmi egyenlőtlenségekig messzire vezető témákat feszeget kíváncsisággal és nyitott elmével. 

Minden napra jut egy újabb premier, szeptember 19-én indul a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori első évada. 1989. augusztus 20-án José és Kitty Menendezt brutálisan meggyilkolták Beverly Hills-i otthonukban. A sorozat elmerül abban a történelmi ügyben, amely vihart kavart szerte a világon, megnyitotta az utat a közönség modern kori rajongása előtt az igazi bűnügyek iránt, és feltette a kérdést: ki az igazi szörnyeteg? Az epizódok feltárják a Menendez családon belüli összetett dinamikát, és azt, hogy a testvérek problémás egyéniségek voltak-e, akik az évekig tartó bántalmazás miatt félelemből és kétségbeesésből cselekedtek, vagy számító gyilkosok, akiket az anyagi haszonszerzés és a kapzsiság vezérelt. 

A képen Tobey Maguire, Natalie Portman a testvérek c. filmben 
Forrás: a szerző

Családi drámák

Szeptember 20-án kerül fel Az apa három lánya című dráma. A film a családi dinamika feszült, megható és vicces portréja. Három elhidegült nővér egy New York-i lakásban gyűlik össze, hogy ápolják beteg apjukat, és megpróbálják helyrehozni saját megromlott kapcsolatukat egymással. 

Szeptember 22-én kerül be a Netflix kínálatába a Testvérek című dráma, figyelemre méltó szereplőgárdával. Tommy és Sam mintha nem is testvérek lennének. Sam a katonaság megbecsült és elismert tagja, aki szép karriert tudhat maga mögött, míg fivére a bűn útjára tévedt, és épp a közelmúltban szabadult ki a börtönből. Sam gépét megsemmisítik a tálib harcosok, Tommy pedig úgy érzi, kötelessége segíteni testvére családjának, feleségének, Grace-nek és két gyermekének. Tommy felelősségvállalása lassan megváltoztatja a férfit, aki idővel átveszi a családfő szerepét. Csakhogy amikor kiderül, hogy Sam túlélte a támadást, és visszatér otthonába, a két testvérnek új kihívásokkal kell szembenéznie.

Jim Sheridan lebilincselő drámájának főszerepeit olyan világsztárok alakítják, mint Jake Gyllenhaal, Natalie Portman, Carey Mulligan és Tobey Maguire.

Mit tegyünk, ha fenyeget a végítélet?

A héten a Skyshowtime tűzi műsora Sylvester Stallonne főszerepléséval a Tulsa királya című krimi második évadát szeptember 18-től, még ezt megelőzően, szeptember 17-től pedig a Netflix mellett a Skyshowtime is adja a Kopogás a kunyhóban című misztikus thrillert. A történetben egy kislány a szüleivel egy elhagyatott kunyhóban vakációzna, azonban négy fegyveres idegen túszul ejti őket, és azt követelik a családtól, hogy hozzanak meg egy képtelen döntést az apokalipszis elkerülésének érdekében. A család a külvilággal szinte nem tud kommunikálni, így kell eldönteniük, mit hisznek el és mit nem, mielőtt mindennek vége. 

A Disney+ adja szeptember 19-től a Mindvégig Agatha című akciósorozat első évadát, melyben A WandaVision eseményei után Agatha Harkness valószínűtlen szövetségeseket toboroz, hogy visszaszerezze korábbi képességeit. 

Az Apple TV+ kínálatában szeptember 20-tól látható La Maison című drámasorozat első évada. Egy ikonikus divatház botrányba keveredik, és a család legendás divatcouture-háza egy hajszálon függ. Perle Foster és Paloma Castel összefog, hogy újra megteremtsék a LEDU-t, és helyet követeljenek maguknak a LeDu családban és a divatvilágban. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!