Krimi, vígjáték és akció

2024.09.03. 10:00

Film- és sorozatajánló szeptember elejére

A hazánkban elérhető streamingszolgáltatók az iskolaév kezdetén sem hagynak minket cserben, elhozzák a legizgalmasabb, legújabb premiereket. Az e héten debütáló filmekből és induló sorozatokból válogattunk a heti filmajánló írásunkban a mafab.hu alapján.

Korosa Titanilla

A képen Liev Schreiber, Nicole Kidman A tökéletes pár egyik jelenetében Forrás: mafab.hu

Ha az érettségi a tét

Témába vág így az iskolakezdés hetében a Maxon a német gyártású Bezárt társadalom című vígjáték szeptember 2-től. A film egy német iskolában játszódik, középpontjában egy apa áll, aki egy péntek délután bekopogtat a tanári szoba ajtaján, hogy meggyőzze a még az épületben tartózkodó hat tanárt, hogy engedjék meg fiának az érettségi vizsgát. 

Szeptember 3-tól nézhetjük, ha némi borzongásra vágyunk, a Gonosznak született: a sorozatgyilkos és a megmentő című dokumentumfilmet. A Clark család belső ügyeinek története, Hadden züllött útja és egy cellatársának tett megdöbbentő vallomása arra ösztönzi a nyomozókat, hogy vizsgálják meg az állítólagos hideg ügyek összefüggéseit. 

Szeptember 6-tól érhető el Az eltűnt katona című háborús dráma, és elég erős filmnek ígérkezik. Shlomi, a 18 éves katona megszökik a gázai csatatérről, és hazafelé veszi az irányt. Szökési terve váratlan fordulatot vesz, amikor a hadsereg parancsnokai azt hiszik, hogy a heves harcok során elrabolták. Miközben a hadifogolyként készült fotója a nemzeti médiában is megjelenik, Shlomi ráébred, hogy nem csak az őt üldöző katonák elől menekül, akikről azt hitte, hogy üldözik; saját identitása elől is menekül, amely rabul ejtette.
Ez a nap tragikomikus Odüsszeiaként bontakozik ki Tel-Aviv utcáin, remény és borzalom, romantika és rémálom között ingadozva. 


Gru és társai visszatérnek 

A Max és a Netflix sem hagyja, hogy lemaradjunk a banánformájú minyonokról. A 2022-es Minyonok: Gru színre lép szeptember 6-tól, péntektől lesz a látható mindkét szolgáltatónál. Az első Gru filmben a Minyonok csak kis aranyos mellékszereplők voltak, majd a folytatásokban egyre nagyobb szerepet kaptak. Pár évvel később már önálló filmjükből tudhattuk, hogy honnan jöttek. Most visszatértek Gru-val az oldalukon az 1970-es években. 

Gru és a Minyonok akcióban Fotó: IGN Hungary 

Szeptember 6-tól a Netflixen többek között Don Johnson, a kultikus Miami Vice sztárjának új filmjét nézhetjük. A Rebel Ridge akcióban gazdag alkotásnak ígérkezik, melyben egy volt tengerészgyalogos a kisvárosi korrupció hálójában kapálózik, amikor az unokatestvére óvadékának letételére tett kísérlete a helyi rendőrfőnökkel való erőszakos összetűzésbe torkollik. 

A képen Don Johnson, Aaron Pierre a Rebel Ridge-ben Fotó: mafab.hu

Izgalmas dokumentumfilmeket is láthatunk, mint például az Apollo 13: Meghiúsult holdraszállás és a Veszélyes háló: A Zona Divas sötét valósága is, utóbbiban Mexikóváros lepukkant alvilágában az elszegényedett nők csapdába esnek egy online escortkörben, nem is sejtve, hogy tragikus nőgyilkosságok várnak rájuk. 

A valóságshow-k kedvelői pedig örülhetnek a Hollywoodi ingatlanosok nyolcadik évadának.  

Szeptember 5-től, csütörtöktől lesz látható a Tökéletes pár című misztikus krimi első évada Nicole Kidman főszereplésével. Egy pazarnak ígérkező esküvő katasztrófába torkollik, mielőtt még elkezdődhetne, ugyanis egy holttestet találnak Nantucket kikötőjében néhány órával a szertartás előtt. A násznépből hirtelen mindenki gyanúsítottá válik. 
 

Mi múlhat egy viccen?

Szeptember 5-én, csütörtökön a Skyshowtime-on a Douglas Is Cancelled – dráma, vígjáték első évada érkezik, elsőre négy résszel. A történet középpontjában egy elismert hírműsorvezető áll, akinek karrierje veszélybe kerül egy meggondolatlan vicc után. 

A napokban került fel a 47 Ronin című kalandfilm is, amit már csak azért is érdemes megnézni, mert a főszereplő Keanu Reeves ma, hétfőn ünnepli 60. születésnapját.
 

Megállítható a sarkvidéki jégolvadás?

Szeptember 4-től, szerdától nézhetjük a Hazudj! drámasorozat második évadát a Disney+-on: Lucy és Stephen visszatérnek a főiskolára, ahol a szakításuk után kapcsolatuk új dinamikát vesz fel. A történet a baráti társaságban is mélyebbre merül, mivel az első évad következményei váratlan módon visszahatnak. 

Alex Honnold Grönland fagyos csúcsain Fotó: NatGeo Channel 

Ugyancsak szerdától, ha már unjuk a meleget, elkalandozhatunk a képernyőn Grönlandra Alex Honnold: Grönland fagyos csúcsain című dokumentumfilmjével. Grönland nemcsak az egyik utolsó fehér folt a hegymászók térképén, de egyúttal a globális felmelegedés drámai sebességgel átalakuló, a tudósok által aggódva figyelt helyszíne is. 2020-ban mintegy 300 milliárd tonna jég tűnt el a szigetről – több, mint a mérések kezdete óta bármikor. A Nat Geo új sorozatában Alex Honnold, az Oscar-díjas ’Free Solo’ legendás hegymászója Grönlandra utazik, hogy felfedezze a szigetet és meghódítsa annak legtávolibb, legveszélyesebb csúcsait. Valamint, hogy egy tudóscsoport társaságában személyesen is meggyőződjön a klímaváltozás a területre gyakorolt hatásairól. Megállítható még az egyre gyorsabb, beláthatatlan következményekkel járó sarkvidéki jégolvadás? 

E héten csütörtökön már a második részt izgulhatjuk végig az Amazon Prime-on a Középföldén játszódó A Gyűrűk ura – A hatalom gyűrű második évadában. 

A fantasy után a Cómo cazar a un monstruo című spanyol dokumentumsorozat első évada debütál, melyben az elítélt szexuális bűnöző, Lluís megkéri Carles filmrendezőt, hogy készítsen dokumentumfilmet az életéről, hogy helyrehozza az imázsát. A férfi beleegyezik, bocsánatkérést várva, de rájön, hogy Gros továbbra sem bánja meg tettét. Carles feltárja Gros további bűntetteit, és harcol az igazságszolgáltatásért. 

Augusztus 4-én, szerdán pedig a negyedik évaddal jön az AppleTV+ kínálatában az Utolsó befutók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!