A cica aki túlélte a lehetetlent

2 órája

Leszakadt láb, széttört állkapocs - szívszorító történetet osztott meg a zalai Bársonytalp Egyesület

Szívszaggató és nem mindennapi a kis Fekete Szeder története.

Zaol.hu

Fekete Szeder a kis túlélő Fotó: Bársonytalp Egyesület

A fekete-fehér foltos kiscica az egyik legszebb példa arra, miért is fontos az állatvédők munkássága. A Bársonytalp Egyesület a napokban osztotta meg a történetet, miszerint egy szombat reggelen az egyik önkéntesük telefonon értesült arról, hogy segítségre szorul egy elütött kiscica. Az immár Fekete Szeder névre hallgató jószág egy dobozban érkezett a segítőkhöz, de sajnos annyira rossz állapotban volt, hogy azt gondolták menthetetlen.

Szeder egyik lába leszakadt, a füle lógott, az állkapcsa teljesen kettétört - a protokoll szerint eutanázia várt volna rá. Aztán csoda történt. Szeder amint meghallotta, az "altatás" szót, felállt a kezelőasztalon, dacolva a komoly fájdalmakkal és mélyen a megmentők szemébe nézett. Mintha azt sugallta volna: bármire képes vagyok, csak segíts!

Ezután a cicának két napot kellett kibírnia műtét nélkül, fájdalomcsillapítókkal. A törött állkapcsa ellenére evett, magától elfogadott minden gyógyszert. Mikor elérkezett a műtét, kétséges volt, felébred-e az altatásból, ám nemcsak ezt élte túl, hanem az ezt követő kezeléseket is szépen végigcsinálta. 

Szedernek azelőtt nem volt otthona, nem ismerte a szeretetet: ma nyolc másik társával él együtt boldog és teljes életet három lábon és fül nélkül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!