Leszállították a kutyajeggyel a vonatról

2 órája

Helyesen járt el a MÁV: a kecske csak ketrecben vonatozhat

Frissen vásárolt, pici kecskéjével zavarták le a vonatról Zádori Sára Annát, írtuk meg korábban. A MÁV a sonline.hu megkeresésére csütörtökön reagált.

Zaol.hu

– Jegyvizsgáló kollégánk helyesen járt el ebben az esetben, mikor megkérte a vonat elhagyására a kecskével utazó utasunkat – közölte a sonline.hu munkatársaival a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. – A MÁV Start üzletszabályzata alapján élőállatot csak zárt szállítóeszközben - kosár, ketrec, láda - szállíthat, feltéve, ha az biztosítja, hogy az állat abból az utazás során nem szabadul ki.

A kecske nem vonatozhat, csak ketrecben
Forrás: sonline.hu

Az élőállat szállítása esetén a kézipoggyász szabályokat kell figyelembe venni. 

Így a jármű utasterébe bevihető kézipoggyász mérete – darabonként – a 30x50x80 centiméteres méretet nem haladhatja meg, egy utas legfeljebb három darab kézipoggyászt vihet magával, melynek össztömege utasonként a 30 kilót nem haladhatja meg. Az eset kapcsán azt is közölték: az utas a kézipoggyásszal a saját ülőhelyén kívül további ülőhelyet nem foglalhat el. 
– A szabály alól egyedül a kutyák a kivételek, melyeket lehetséges pórázon és szájkosárral a vonatokon utaztatni – tájékoztatott a kommunikációs igazgatóság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!