Özönlöttek a pihenni vágyók

2024.09.04. 14:39

Rengeteg turista választotta idén nyáron a Balatont

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint, idén júniusban és júliusban a tavalyi rekordévhez képest több vendég szállt meg a vidéki szálláshelyeken.

Zaol.hu

Az idén igazán hosszúra nyúló strandidő nagyban meghatározta a forgalmat a tónál

Fotó: Forrás: pixabay

2,9 millió külföldi és hazai utazó 7,9 millió vendég­éjszakát töltött a fővároson kívül - derül ki az adatokból. 

A sonline cikkében kitér arra, hogy a vidéki vendégforgalmat tapasztalták a somogyi szolgáltatók is, hiszen a kánikulai napokon ott is nagy volt a nyüzsgés.
– A szezon elején még voltak, akik panaszkodtak, de mi nem vettük észre, hogy kevesebben lettek volna – mondta Antal-Tizedesné Arend Doris, a balatonboglári Pavilon egyik tulajdonosa. – A hétvégék voltak igazán erősek – tette hozzá, és elmondta: az étterem szeptemberben csütörtöktől tart nyitva hétvégéken. 

A cikk szerint a tanévkezdéssel csökkent a látogatók száma, ám ez nem jelenti azt, hogy nem érkeznek vendégek. A tartózkodás hossza csökkent: a legtöbb vendég ilyenkor egy éjszakára vagy egy hosszú hétvégére érkezik a Balatonra.

A sonline teljes cikke itt olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!