A generációváltás elősegítése az egyik kiemelt feladatuk

2024.09.14. 13:30

Ülésezett a VOSZ Női Vállalkozói Szekció Zala vármegyei csoportja

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Női Vállalkozói Szekció Zala vármegyei csoportja tavaly novemberben alakult meg. A csoport a közelmúltban ülést tartott Zalaegerszegen, a Szám-Pont Kft. szalonjában, amelyen bemutatták új tagjaiknak a szekció céljait, valamint összegezték az elmúlt közel egy év munkáját.

Antal Lívia

Az ülés résztvevői (b-j): Bruncsicsné Szekér Andrea, a Hévízi Szobakiadók Szövetség elnöke, Mörkné Győrvári Henrietta, a Hévízi Vállalkozók Egyesületének elnökségi tagja, Lambertné Katona Mónika, a Csány László Technikum szakmai igazgatóhelyettese, Schoozy Agenzy Kft. tulajdonosa, Sifter Melinda, a Gruppo Verde Kft. vezetője, Gláser-Katona Zsuzsanna, a VOSZ Női Szekciójának társelnöke, Csalló Andrea, a VOSZ Női Szekciójának Zala vármegyei vezetője, a Szám-Pont Kft. ügyvezetője, Lakatosné Lukács Zsuzsanna, a VOSZ Női Vállalkozói Szekció elnöke, Katona Eszter, az Elanders Hungary ügyvezető igazgatója és dr. Varga Hilda ügyvéd

Fotó: Antal Lívia

A VOSZ-on belül 2022. november 21-én alakult meg a Női Vállalkozói Szekció, amely 44 alapító és 2 pártoló taggal kezdte meg munkáját a női vállalkozók érdekeinek képviselete érdekében. Elnökének Lakatosné Lukács Zsuzsannát, a női vállalkozások fejlesztésével több mint 30 éve foglalkozó SEED Alapítvány ügyvezető igazgatóját, társelnökének pedig Gláser-Katona Zsuzsannát, a Brand Way & Compass Kft. ügyvezető igazgatóját és a Health-ness Alapítvány kuratóriumi elnökét választották. Részt vettek a zalai csoport ülésén, akiket Csalló Andrea, a Női Vállalkozói Szekció Zala vármegyei vezetője külön köszöntött. 

Felidézte, hogy 2022 szeptemberében az Érték és Minőség Nagydíj pályázat díjátadóján került szóba a Női Vállalkozói Szekciók Zala vármegyei tagozatának lehetősége. A novemberi megalakulást követően csatlakoztak az országos szekció célkitűzéseihez az együttgondolkodás, az értékteremtés és a hitelesség mentén, amelyek mások javát szolgálják, és amelyekkel saját vállalkozásaikat is magasabb szintre tudják hozni. Vállalkozóként, vezetőként a női nézőpont számos problémára nyújthat megoldást, és a női szerepvállalás ösztönzése fontos feladatuk, jegyezte meg Csalló Andrea. 

Fontosnak érzik az utódlás előtt álló cégek támogatását

A VOSZ Zala vármegyei női tagozata a sok szakmai terület (mint például finanszírozás, fenntarthatóság, digitalizáció, innováció) közül a tudatos generációváltást választotta kiemelt feladatának. A továbböröklés előtt álló cégek támogatása fontos, egyrészt piaci fennmaradásuk érdekében, másrészt a magyar gazdaság szempontjából. A találkozón ezzel kapcsolatban is megosztották gondolataikat, illetve személyes tapasztalataikat, hiszen közülük, többgenerációs vállalkozásként már túl vannak ezen, illetve éppen az utódlás kérdése előtt állnak.
A generációváltással kapcsolatos első rendezvényüket tavaly november végén rendezték meg, amelyen Lambertné Katona Mónika egyéni vállalkozó, a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum szakmai igazgatóhelyettese tartott előadást. Idén júniusban Hévízen rendezték meg a VOSZ Egészségügyi Tagozata és a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinika mellett működő Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítvány szervezésében az „Egészségre vállalkozunk” újabb állomását, amelynek szervezésében a Női Vállalkozói Szekció Zala vármegyei csoportja is kiemelt szerepet vállalt. Gláser-Katona Zsuzsanna hangsúlyozta: az életmentési alapismeretek átadásán túl a jövőben további innovatív kezdeményezésekkel készülnek.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!