Fejlesztés két zalaegerszegi nevelési intézményben

3 órája

Napelemes rendszer: az áramszámla nagy része megspórolható

Újabb intézmények gyarapítják a megújuló energiát felhasználók körét Zalaegerszegen. Az önkormányzat beruházásában októbertől napelemes rendszer látja el árammal az Űrhajós Utcai Székhelyóvodát és az Űrhajós Bölcsődét.

Antal Lívia

Az energiafelhasználás csökkentése érdekében kidolgozott terv részeként valósult meg a napelemes rendszerek telepítése. Az óvoda és a bölcsőde rezsiköltsége ezáltal jelentősen csökken, mert az áramszámla nagy részét meg tudják spórolni, hangsúlyozta Bognár Ákos önkormányzati képviselő a csütörtöki sajtóbejáráson.

napelemes rendszer
Tóthné Gróf Andrea, Bognár Ákos és Kása Istvánné a napelemes rendszer kazánjában 
Fotó: A szerző

A nyolccsoportos Űrhajós Bölcsődében 108 kisgyermeket látnak el, emellett főzőkonyhát is működtetnek. Fő szakmai profiljuk a környezeti nevelés. A gyerekkel nemrég például „Kapcsolj le” feliratú matricákat készítettek a villanykapcsolókra, amivel a takarékosságra kívánják felhívni a figyelmet, mondta el Tóthné Gróf Andrea bölcsődevezető. 

A hatcsoportos Űrhajós Utcai Székhelyóvodába 136 gyermek jár. Kása Istvánné tagóvoda-vezető elmondta, hogy náluk fenntartható fejlődés néven zajlik a környezettudatosságra nevelés, amely nemcsak a „zöld jeles napokon” kerül szóba, hanem napi szinten téma a növények és fák megóvásának fontossága.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!