Frissen Zalából

2021.11.29. 07:37

Helyenként hózáporokra számíthatunk a Dunántúlon (videó)

Az ország nagy részén szakadozottá válik a felhőtakaró, felhőátvonulások várhatók, legalább rövid időre kisüt a nap, de az északkeleti, keleti megyékben inkább csak estétől várható érdemi felhőzetcsökkenés.

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

A nap első felében az északkeleti határvidéken még inkább esőre, a Dunántúlon és a Duna vonalában helyenként hózáporokra számíthatunk. Délután leginkább az északkeleti tájakon fordulhat elő kiterjedtebb csapadékhullás, másutt már csak néhol fordulhat elő hózápor, záporeső. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, majd estétől kissé veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható. Késő estére általában -4 és +3 fok közé hűl le a levegő – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Záporok, zivatarok környezetében az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek – írja a koponyeg.hu.

Kiemelt képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában