Frissen Zalából

2021.06.02. 08:49

Balhék a nagykanizsai javítóintézetben: Egy fiú még a nevelőjére is rátámadt

Verekedéssé fajult a szóváltás, az egyik renitens fiatal még a nevelőjét is megtámadta.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A nemrég vádemelésig jutott két történet részleteit a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit ismertette.

Az első erőszakba torkollott konfliktus 2020. március 18-án késő délután a nagykanizsai javítóintézet udvarán zajlott, ahol egy 17 éves fiú másodmagával keveredett szóváltásba egy másik intézeti csoporthoz tartozó fiatallal. A nevelő gyors közbelépése csak elodázta a készülődő verekedést, mert hiába lépett két vitatkozó közé, a másik kamasz ütni kezdte a kipécézett fiatalt, akinek a verésébe rövidesen bekapcsolódott egy 19 éves nevelt fiú is. A fején többször megütött fiatal a földre zuhant, ott pedig még kapott néhány rúgást is támadóitól. Az összecsapásnak a rendészek vetettek véget, a megtámadottat az udvar másik felébe menekítették, majd orvosi ellátásról gondoskodtak, mert eltört az orrcsontja. A három támadó ellen az egerszegi járási ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

A balhéban résztvevő 17 éves kamasz máskor sem tudott uralkodni indulatain. Két és fél hónappal később, június 7-én este kilenc órakor másodmagával ment be a nevelői szobába, hogy provokálják a gyermekfelügyelőjüket. Kutyának, vamzernak nevezték, műanyag késsel a kezükben fenyegették, hogy megbökik, majd verekedésre hívták azzal, hogy “ha jó gyerek vagy, ütsz magadért”.

Nem értek célt, ekkor nevetve távoztak, de egyikük közben a földre söpörte a nevelői asztalról a tárgyakat. Emiatt a gyermekfelügyelő a fiú után ment, kérdőre vonta, amiből vita, majd kiabálás kerekedett. Ekkor a 17 éves nevelt avatkozott közbe, odalépett a gyermekfelügyelőhöz, mellkasán megütötte, majd megragadta a pólóját, a falnak nyomta a nevelőt, miközben fenyegetően kérte számon, hogy miért veszekedett a társával. A gyermekfelügyelőnek sikerült közben megnyomni a pánikgombot, mire a kamasz elengedte őt.

A történtek miatt a magáról megfeledkezett fiút közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg az egerszegi járási ügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!