Vádemelés

2023.05.05. 08:55

Kétszer adták el ugyanazt a murarátkai házat

Kétszer adta el ugyanazt a házat a soproni pár, csalás miatt felelhetnek a bíróság előtt.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

A vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közlése szerint egy 62 éves soproni férfi és 50 éves élettársa 2020 nyarán hirdette meg eladásra az interneten murarátkai lakóházát. Vevő jelentkezett rá, a német állampolgárságú férfi 1,9 millió forintért meg is vásárolt az ingatlant. A vételárat átutalta az eladóknak, azonban a koronavírus miatti utazási korlátozások megakadályozták abban, hogy  Magyarországra utazzon az adásvételi szerződés megkötésére.  A soproni pár pedig ezt követően annak ellenére, hogy a ház vételárát megtartották  az ingatlant ismételten eladásra hirdették, és 2021 januárjában el is adták, akkor 1,5 millió forintért.  Mindez akkor derül ki, amikor a német férfi 2021 júliusában Murarátkára utazott, a házban lakó új tulajdonostól értesült arról, hogy az általa már kifizetett házat a korábbi tulajdonosok ismételten értékesítették.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a vádlottak ellen csalás bűntette miatt emelt vádat a soproni pár ellen és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában