Az ütés visszafordíthatatlan agyi sérüléseket okozott

2024.05.16. 11:21

Megverte, pálinkás üveggel fejbe dobta férjét a megcsalt asszony, a férfi pár órával később életét vesztette

A halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárásban csütörtökön az egerszegi törvényszéken tartott előkészítő ülést és hozott jogerős ítéletet dr. Gergye Tamás bíró.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Salivanchuk Semen

A megállapított tények szerint a 39 éves asszony 2023 májusának közepén rájött, hogy férjének viszonya van egy kolléganőjével, ami miatt rendszeressé váltak a veszekedések, és az asszony el is akart válni. Zalalövői otthonukban a feleség  2023. május 27-én délután megivott fél üveg pezsgőt, majd 18 óra körül az udvarukon kiabálni kezdett a férjével, és legalább háromszor nagy erővel, tenyérrel megütötte a fejét, a halántékát, a fülét és a tarkóját. Ettől a férje nekiesett a mögötte lévő házfalnak. Körülbelül három óra múlva a garázsukban ismét vitatkozni kezdtek, ekkor az asszony a pincéből egy kevés italt tartalmazó literes pálinkás üveget hozott fel, a tartalmát a hokedlin ülő férje fejére öntötte, majd körülbelül 3 méterről közepes erővel hozzá is vágta. Az üveg a férfi arcának bal oldalát érte, a nő ez után még erőteljes mozdulattal mellkason lökte élete párját, aki ettől nekiesett a mögötte lévő deszkáknak.

A férj a bántalmazását végig ellenállás nélkül tűrte, majd autóba szállt, elhajtott Budafai úti otthonukból, és onnan pár száz méterre leparkolt a Szent Márton-völgyhíd alatti murvás úton. Felesége már éjszaka a keresésére indult, de csak kora reggel találta meg itt, a kocsi mellett fekve holtan.

A megállapított tények szerint a bántalmazás következtében a férfi arca megzúzódott és a felső háti csigolyákkal együtt bevérzett. Halálának közvetlen oka az arca bal oldalát ért, pálinkás üveggel okozott ütés volt, ami visszafordíthatatlan agyi sérüléseket okozott.

Az eljárásban feltáró, beismerő vallomást tett az asszony, aki a törvényszéki előkészítő ülésen elismerte bűnösségét, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ügyész erre az esetre 2 év, börtönben letöltendő, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítvány. 

Az enyhítő körülményekre – egyebek mellett két kiskorú gyermek nevelésére – tekintettel dr. Gergye Tamás bíró 1 év 8 hónapban határozta meg a büntetés mértékét, a végrehajtást 2 évre felfüggesztve. Az 1,2 millió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére pedig 24 havi részletet engedélyezett.

Az ítéletet minden érintett elfogadta, így az jogerős. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában