Vádirat

2024.06.24. 07:57

Lelépett a kölcsönkért telefonnal a fiatal borsfai férfi

Nem sokáig örülhetett szerzeménynek az a fiatal férfi, aki ismerőse mobiltelefonjával lépett le. A történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég készült el a vádirat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Ennek lényegét dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője ismertette. Eszerint a tette miatt vádlottá lett 19 éves borsfai férfi 2023. november 7-én a letenyei buszpályaudvaron várakozott a falujába induló buszra, és ekkor találkozott ismerősével. Beszélgetni kezdtek, közben a fiatalember kölcsönkérte telefonját az ismerősétől, hogy valamit megnézhessen rajta, majd pedig pénzt adott neki, és megkérte, hogy vegyen ásványvizet a közeli lottózóban.

 A visszatérését azonban már nem várta meg, hanem a telefonnal együtt felszállt egy Nagykanizsára tartó buszra és elutazott Becsehelyig. Itt akart átszállni a borsfai járatra, ám ott a készülék tulajdonosának bejelentése alapján igazoltatták a rendőrök. Az intézkedés során tagadta a fiatalember, hogy nála lenne a telefon, azonban azt a ruházatában megtalálták és lefoglalták a rendőrök.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a férfival sikkasztás vétsége miatt emelt vádat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában