Fűkaszát és motorfűrészt kínáltak eladásra

2024.07.02. 13:00

Átverték vásárlóikat a nagykanizsai csalók– letartóztatták őket

Új és használt cikkek eladására szolgáló internetes felületeken és a közösségi médiában létrehozott piactéren is árulta portékáját két csaló. A zalai rendőrök a Mátrix Projekt keretében csípték őket fülön, tudtuk meg a rendőrség tájékoztatásából.

Zaol.hu

Fűkaszát és motorfűrészt kínált eladásra online felületeken a két nagykanizsai férfi.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Artem Oleshko

Fűkaszát és motorfűrészt kínált eladásra internetes kereskedelmi felületeken az a két férfi, akit június 26-án fogtak el a zalaegerszegi rendőrök. Az elkövetők előleg utalására kérték a sértetteket, majd elérhetetlenné váltak. Ezzel több százezer forintot csaltak ki gyanútlan áldozataiktól.

A széles körű adatgyűjtésnek köszönhetően a nyomozók pár nap alatt azonosították a 44 és 28 éves nagykanizsai férfit. Azt is kiderítették, hogy más megyékben is hasonló módszerrel követtek el vásárlási csalásokat.

Az elkövetőknél megtartott kutatás során mobiltelefonokat és SIM-kártyákat, továbbá pénzt foglaltak le a rendőrök. A férfiakat üzletszerűen elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Forrás: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában