Vádirat

2024.07.22. 07:56

Grúz cigarettacsempész bukott le a magyar határon

A grúz állampolgárságú, de Franciaországban élő férfit még idén február 6-án buktatták le a rendőrök.

Zaol.hu

A Zala Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a csempész az M7-es autópálya sormási pihenőhelyén tartózkodott egy bolgár honosságú autóbusz utasaként, amikor a NAV Bevetési Igazgatóság járőrei a járművet intézkedés alá vonták.

Az autóbusz átvizsgálása során, a csomagtérben elhelyezett utazótáskákból összesen 956 doboz, különböző márkájú, magyar zárjegy nélküli dohánytermék került elő, melynek tulajdonjogát a vádlott magáénak vallotta.

Az összesen 956 doboz, 19 120 szál török zárjegyes cigaretta, mint jövedéki termék eredetét, és a birtokban tartás jogszerűségét a férfi hitelt érdemlően igazolni nem tudta, s mivel hatósági engedély nélkül olyan jövedéki terméket tartott magánál, amely után a jövedéki adó és az általános forgalmi adó nem került megfizetésre, a magyar költségvetésnek 1 547 377 forint vagyoni hátrányt okozott.

A feltalált, magyar hatósági zárjegy nélküli dohányterméket az intézkedő járőrök lefoglalták és a férfivel szemben 3 025 000 Ft jövedéki bírságot szabtak ki, valamint elrendelték a lefoglalt jövedéki termékek elkobzását és megsemmisítését.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában