A főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatója

2024.07.12. 07:51

Sátorban alvókat fosztott ki a kempingekben és a fesztiválokon portyázó férfi

Zaol.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock Studio 4477

A 45 éves, román állampolgárságú férfi 2023 júliusában budapesti tartózkodási helyét feladva létfenntartásának és életszínvonalának biztosítása, valamint minimális legális bevételének kiegészítése érdekében utazó bűnelkövetőként járta a balatoni kempingeket és fesztiválokat, hogy az ott tartózkodóktól értéktárgyakat lopjon el.

A bejelentett munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi a Révfülöp, Napfény Kemping, Balatonszemes Vadvirág Kemping, majd pár nap múlva Siófokon az Aranypart Kemping területén letáborozó, sátorban alvó, magyar és külföldi sértettek értéktárgyait lopta ki az éjszakai órákban a sátrukban elhelyezett táskáikból. A férfi 2021. augusztus 5. napján megjelent Nagyharsányban is, ahol kihasználva, hogy az Ördögkatlan Fesztivál több vendége az éjszakát még a fesztiválon, vagy már a sátrában alvással töltötte, benyúlva a sátrukba, alvás közben kifosztotta őket, vagy távollétükben kikutatta az értékeiket és meglopta őket.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló férfivel szemben 27 rendbeli kifosztás bűntette miatt emelt vádat és indítványozta a kényszerintézkedés fenntartását hivatkozva arra, hogy bejelentett munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, utazó bűnözői életmódot folytató férfi a rendezvények és fesztiválok időszakában megélhetését továbbra is vagyon elleni bűncselekmények útján biztosítaná, közölte dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában