A főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatója

2024.07.08. 08:10

Tapétavágó késsel támadt a benzinkúton

Egy 63 éves nagykanizsai férfi 2024. március 22-én délelőtt, egy helyi benzinkúton ittasan szóban inzultált két 16 éves lányt, amíg a lányok egyikük édesapjára vártak. Mivel a vádlott a lányokkal trágár módon beszélt, egyikük fel is hívta édesapját, hogy siessen a helyszínre, és elpanaszolta a történteket. Amikor az apa megérkezett, felszólította a vádlottat, hogy fejezze be a lányok molesztálását.

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádirat lényegét dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője ismertette.  A vádlott az apa felszólítására egy kitolt pengéjű tapétavágó késsel indult meg támadóan a férfi és lánya felé, akik bemenekültek egy dohányboltba.

A vádlott utánuk akart menni, azonban a férfi belülről fogta a zárat és nem engedte be a vádlottat, a bolt eladója pedig a pánikgomb megnyomásával riasztotta a biztonsági szolgálatot. A vádlott ekkor a másik 16 éves lányt kezdte a késsel kergetni, azonban a férfi ezt látva kijött a dohányboltból és a vádlottat igyekezett megakadályozni a támadásban, próbálta a kést kirúgni a vádlott kezéből, de nem járt sikerrel, a vádlott továbbra is támadóan hadonászott és fenyegetőzött a késsel.

A benzinkút egyik kezelője a férfi segítségére sietett, és közölte a vádlottal, hogy hamarosan érkezik a biztonsági szolgálat és a rendőrség is. Amikor a vádlott ezt meghallotta, felhagyott a támadással és kerékpárral távozott.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfivel szemben, melyben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a felfüggesztett börtönbüntetés utólagos végrehajtásának elrendelése mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!