Sikkasztás bűntette miatt indult ellene eljárás

2024.08.13. 14:40

Betegtársától csalta ki laptopját a 37 éves zalaegerszegi férfi, majd eladta

Laptopot csalt ki kórtermi szobatársától az a 37 éves zalaegerszegi férfi, akit 2023 januárjától több héten át ápoltak a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházban.

Antal Lívia

A sértett hiába érdeklődött laptopja felől, csak kitérő válaszokat kapott a vádlottól.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: TippaPatt

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből kiderül: a vádlott azzal győzte meg a sértettet, hogy számítástechnikai eszközök javításával is foglalkozik. A sértett ezt elhitte, és a kórházi kezelésüket követően 2023 áprilisában átadta 150 ezer forint értékű laptopját a vádlottnak javításra. A vádlott a laptopot nem tudta megjavítani, erről a sértettet nem tájékoztatta. Ehelyett eladta ismeretlen személynek, hogy csökkenteni tudja adósságait. A sértett hiába érdeklődött laptopja felől, csak kitérő válaszokat kapott a vádlottól. A férfivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat, tudatta a közleményben dr. Németh Eszter helyettes sajtószóvivő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!