Megrugdosták a sértettet

2024.08.28. 12:00

Együtt szórakoztak, majd kirabolták társukat

Két férfivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat. Egy 17 éves zalabaksai és egy 27 éves zalaszentgróti férfi 2023. október 6-án késő este Zalaszentgróton italozott a sértett férfi társaságában, akit később megtámadtak.

Benedek Bálint

Fotó: Illusztráció

A főügyészség sajtószóvivője foglalta össze a történteket. Tájékoztatása szerint azon az estén kiderült, hogy a sértettnél nagyobb összegű készpénz van, több italra is meghívta a vádlottakat, majd együtt elindultak hazafelé. 

Az út során a vádlottak a sértettet egy lakóépület mögötti, sötét játszótérre csalták, ahol a fiatalabb - I. rendű - vádlott 4 ezer forint átadására szólította fel, majd – mivel a sértett nem adott neki - ököllel arcon ütötte, s az ütéstől földre esett sértett férfit többször megrúgta. A vádlottak közösen átkutatták a földön fekvő ember zsebeit, majd a pénztárcáját elvették, és elfutottak a helyszínről, a sérült férfit a földön fekve magára hagyták. A vádlottak a sértett pénztárcájából körülbelül 120 ezer forintot vettek ki, a tárcát pedig eldobták. 

Amikor a sértett felkelt a földről és elindult a játszótér kijárata felé, egy ismeretlenül maradt személy ismét megütötte, és a földön megrugdosta. Könnyű sérülései keletkeztek. A vádlottakat másnap délelőtt őrizetbe vették, majd a II. rendű vádlottat letartóztatták, az I. rendű vádlottnak pedig bűnügyi felügyeletét rendelte el a bíróság. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat, melyben a fiatalkorú I. rendű vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés, II. rendű vádlottal szemben pedig börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!