Börtönbüntetés lett a vége

2024.08.23. 13:23

Elejtett őzet lopott a lenti férfi

A Lenti Járási Ügyészség egy többszörös visszaesőnek számító férfivel szemben lopás vétsége miatt emelt vádat, melyben börtönbüntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatta lapunkat dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. A 69 éves lenti vádlott egy illegális eszközökkel elejtett őzet talált, amit szeretett volna elfogyasztani.

Mozsár Eszter

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A férfi nem rendelkezik bejelentett lakóhellyel, így egy lovászi cég tulajdonában álló ipartelep lakatlan épületében húzta meg magát éjszakánként szívességi használóként. A vádlott 2024. március 5-én az ipartelep hátsó kerítéséhez közeli vadászterületen egy ismeretlen személy által tiltott vadászati eszközzel, hurokkal elejtett, már nem élő őzet talált, melynek értéke mintegy 60 ezer forint. 

Az elejtett őzsutát a vádlott a szálláshelyéül használt ipartelep egyik üres épületébe vitte, egy vaskeretre a lábainál fogva kikötötte, majd megkezdte az állat feldolgozását. Amikor a vádlott a helyszínre érkező rendőröket észlelte, futva elmenekült – áll a közleményben. 

A megnyúzott, kizsigerelt állatot a vadásztársaság hűtőházába szállították, azonban azt értékesíteni már nem lehetett. A férfi ellen körözést adtak ki, és végül egy hegyi pincében bujkálva fogták el, gyanúsítottként kihallgatták, majd korábbi ügyből származó jogerős börtönbüntetésének végrehajtása érdekében a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!