Emberölés kísérlete miatt folyik az eljárás

2024.08.26. 07:40

Feladta magát a féltékeny gyújtogató

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt indítottak nyomozást a rendőrök a napokban egy pilisvörösvári 32 éves férfi ellen. A Pest vármegyei rendőrök őrizetbe vették B. Richárdot – írja a police.hu.

Mozsár Eszter

A megalapozott gyanú szerint B. Richárd augusztus 21-én hajnali 4 óra körül egy féltékenységből adódó szóváltást követően alvó élettársára és a ház több pontjára benzint locsolt, majd az ingatlan ablakát meggyújtotta és elhagyta pilisvörösvári otthonukat.

A házban tartózkodott a nő volt férje és két közös gyermekük, akik időben észrevették a tüzet, és épségben kijutottak a házból. A lángok három másik ingatlanra terjedtek tovább, amik lakhatatlanná váltak, de szerencsére senki sem sérült meg. A tűz eloltását követően órákon át helyszíneltek a nyomozók, akik égésmaradványokat és benzines kannát is lefoglaltak.

A férfi körözését az életvédelmi nyomozóink elrendelték, aminek hatására augusztus 22-én este B. Richárd önként jelent meg Budapesten, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon. Kihallgatásán nem tett érdemi vallomást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!