Ismét „jól” dolgoztak az online csalók

2024.08.21. 13:23

Több mint 35 millió forintot fektetett be, mire rájött, hogy átverték (hangfelvétellel)

Egy budaörsi nő jóhiszeműségének köszönhetően lett online csalók áldozata. A hamis befektetési lehetőséget kínálók több mint 35 millió forintot csaltak ki tőle - tájékoztatott a police.hu.

Mozsár Eszter

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A rendőrség folyamatosan arra inti az állampolgárokat, hogy körültekintően járjanak el az online térben, ugyanis nem telik el úgy nap, hogy ne károsítanának meg valakit a kibercsalók. 

A napokban egy budaörsi nő esett áldozatul online csalóknak, akik hamis befektetési lehetőségekkel kecsegtettek. A hölgy internetes oldalon regisztrált a hamis befektetési lehetőséget kínáló weboldalon, majd a regisztráció után azonnal felhívta egy férfi, és az általa megadott e-mailben szereplő számlaszámra 100 ezer forintot fizetett be regisztrációs díjként. 

Ezt követően magát egy másik férfi brókerként kiadva hívta telefonon a károsultat, majd további összegeket kért különböző számlaszámokra. A férfi nyereséges befektetésekkel kecsegtette a nőt, aki végül több mint 35 millió forintot vesztett el, miután rájött, hogy csalás áldozata lett. A rendőrségre ment feljelentést tenni, amikor a magát brókernek kiadó férfi még erőszakosabban utalva kért további összegeket. Az erről készült hangfelvétel itt hallható. 

Az ilyen bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!