Bűnügy

7 órája

1 millió forintot keresett drogárusítással egy férfi Zalában

A Zalaegerszegi Járásbíróság 2024. szeptember 19-én előkészítő ülésen tárgyalta és hozott ítéletet annak a férfinek az ügyében, aki több tízezer forintért árulta a kokaint, tájékoztatta portálunkat dr. Vándor Virág  törvényszéki sajtószóvivő.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Epic Vision

A vádlott a 2022. július 27. napját megelőző egy évben ismeretlen személytől rendszeresen szerzett be kokaint, s azt ismerősei között értékesítette. A drogot otthonában tartotta és 0,5 grammos adagokban árulta 20.000 és 30.000 forint közötti összegekért. A vádlottat 2022. július 27-én rendőri intézkedés alá vonták, majd otthonában házkutatást tartottak, ahol a kábítószer kiporciózásához szükséges eszközöket, valamint 6,88 gramm kokaint foglaltak le. A férfi egy év alatt 11 ismerősének adott el drogot több mint 1 millió forintért. A vádlott által értékesített, valamint a lefoglalt közel 35 gramm kábítószer együttes kokain-bázis tartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát, azonban nem érte el a jelentős mennyiség alsó határát. 

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek találta kábítószer-kereskedelem bűntettében. Ezért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélettel szemben a vádlott és védője fellebbezett, így az nem jogerős.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!