Felbecsülhetetlen károk

2024.09.10. 13:22

Az őzek és az apróvadak is elpusztultak a Vas vármegyei tűzvészben

Felbecsülhetetlen károkat okozott a Vas vármegyei Kenyeri és Csönge közötti tűzvész, mintegy ezer hektár terület vált a tűz martalékává. A szarvasok elmenekültek, de az őzek és az apróvadak nem élték túl a katasztrófát, írja a vaol.hu.

Zaol.hu

Forrás: vaol.hu

Csütörtök óta helyszíni váltással Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron és Veszprém vármegyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók oltották a kigyulladt erdőt, a foltokban visszagyulladó gócokat. Hétfőn aztán végre megérkezett a várva várt eső, amely remélhetőleg az utolsó, még izzó, parázsló részeket is eloltja.  A kárfelmérés- és felszámolás csak ezután veheti kezdetét, a helyreállítás pedig több évig, sőt, évtizedig is eltarthat. 

Tűzvész után: itt állt egy magasles
Forrás: vaol.hu

Lőrincz János, a Kemenesaljai Nimród Vadásztársaság elnöke elmondta: a szarvasok elmenekültek, de az apróvadak – nyulak, fácánok –, a madarak az őzek többségével együtt bent égtek. Az őzek tartják a helyüket, többen a kerítésbe szorulva vesztették életüket. Mintegy 20-25 magasles is porig égett, csak a szeg és a lemez maradt belőlük.

További részleteket a Vaol.hu oldalán olvashatnak a tűzről és a károkról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!