Fakidőlések, úttorlaszok

2024.09.16. 07:55

Bőven volt dolga a tűzoltóknak vasárnap

A péntekihez hasonló aktív napja volt vasárnap is a Zala vármegyei tűzoltóknak. A balesetek és tüzek mellett veszélyes, vagy úttorlaszt okozó fákhoz is riasztották őket – olvasható ki a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolóiból.

Gyuricza Ferenc

Illusztráció/Pixabay.com

Szombatról vasárnap virradó éjszaka a 7328-as út pókaszepetki szakaszán egy leszakadt faág akadt bele az út felett átívelő elektromos vezetékbe, s oly’ mértékben lehúzta azt, hogy forgalmi akadály keletkezett. A helyzetet már az áramszolgáltató szakembereinek helyszínre érkezését megelőzően megoldották a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók.

Vasárnap hajnalban ugyancsak egy termetes, lehasadó faág veszélyeztette a közlekedést a 75-ös úton, Pölöske térségében. A belógó ágat a pacsai tűzoltók motoros fűrész használatával távolították el. Hasonló eset történ vasárnap délelőtt Keszthelyen, a Helikon utcában is, ahol egy tíz méteres meghasadt faág veszélyeztette a közlekedők biztonságát. Itt is hasonló módszert alkalmaztak a helyi hivatásos tűzoltók a probléma megoldására.

Zalaszentgyörgy és Zalacséb között, a 7411-es úton egy úttestre dőlt fa okozott forgalmi akadályt, míg Zalaszentgróton, a Szőlő utcában egy kiszáradt akácfa dőlt meg veszélyes mértékbe, ez utóbbi nemcsak a közlekedés biztonságát, de a légvezetékeket is veszélyeztette. Előbbi helyszínen a hivatásos, utóbbin a helyi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

Déltájban Miháld közelében zárta el a 6817-es utat a közlekedők elől egy kidőlt fa, amit a helyi önkéntes tűzoltók távolítottak el az úttestről. Kora délután Kehidakustány térségében zárta el teljes szélességében a 7335-ös utat a közlekedők elől egy kidőlt tölgyfa. Az úttorlaszt a zalaszentgróti tűzoltók távolították el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!