Sportverseny

2024.09.01. 18:30

Derekasan küzdöttek a zalai tűzoltók Mohácson

Idén Mohács adott otthont a tűzoltók hagyományos sportversenyének. Augusztus 26-án, hétfőn ünnepélyes megnyitóval kezdődött, kedden és szerdán kíméletlen erőpróbával folytatódott a speciális verseny. A húszcsapatos viadalon Zala vármegye lánglovagjai is képviseltették magukat, és egy csapatszámban előkelő helyen végeztek.

Zaol.hu

Illusztráció/Pixabay.com

A Katasztrófavédelem közlése szerint „A tűzoltók akkor is keresik a kihívásokat, amikor éppen senki nincsen bajban a közelükben” – fogalmazott Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője a verseny ünnepélyes megnyitóján. A tábornok felhívta a figyelmet arra, hogy a verseny hevében sem szabad elfeledkezni a biztonságról és az egymás iránti tiszteletről.

Tartották is magukat ehhez a tűzoltók, de még így is voltak, akik úgy küzdötték le az akadálypályákat, hogy menet közben kisebb sérüléseket szereztek. A csapattagok egymást támogatva haladtak akadályról akadályra. Két napon keresztül húsz csapat mérte össze erejét és tudását. A verseny százméteres akadálypályával kezdődött, majd horoglétramászás következett. Szerdán négyszer százméteres váltóval kezdtek a tűzoltók, majd kismotorfecskendő-szerelés zárta a viadalt. 

Utóbbiban ráadásul remekeltek a zalaiak, akik a második helyen végeztek, megelőzve a dobogón a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatát, míg az első helyet a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata vívta ki. 

Összetett csapatversenyben a harmadik helyezett a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata lett, a második helyen a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata végzett, a versenyt pedig a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata nyerte meg. A zalai csapat végül a 13. helyen végzett. 

A Gyalog László tűzoltó őrnagy vezette vármegyei csapat tagja volt: Porkoláb Imre c.tű. zászlós, Németh Attila tű. őrmester, Szabó Martin tű. őrmester, Molnár Richárd tű. őrmester, Mátyás Norbert tű. őrmester, Németh Ádám György tű. őrmester, Farkas Bálint tű. törzsőrmester, Füle Tamás tű. őrmester, Nyakas Tamás tű. őrmester és Deme Dávid tű. zászlós. A versenyre Kómár Ferenc tűzoltó alezredes is elkísérte a csapatot.  

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!