Beismerte tettét

2024.09.05. 15:29

Halálos balesetet okozott a traktoros, ítéletet hoztak az ügyében

A Nagykanizsai Járásbíróság 2024. szeptember 4-én tárgyalta és hozott az előkészítő ülésen ítéletet annak a férfinek az ügyében, aki figyelmetlensége miatt okozott balesetet. Erről dr. Bartalné dr. Mentes Judit szóvivő tájékoztatta szerkesztőségünket.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Chokniti-Studio

A vádlott 2023. május 1-jén délután Fakospuszta irányából közlekedett traktorral Nagykanizsa felé a 74. számú főúton annak ellenére, hogy arra az útszakaszra lassú járművel tilos behajtani. A munkagép érvényes forgalmi engedéllyel nem rendelkezett, féklámpája, helyzetjelzője és jobb oldali hátsó irányjelzője sem működött. Ezen felül a traktorra felszerelt homlokrakodót sem jelentették a hatóságoknak. 

Amikor a vádlott egy lakott területen kívüli kereszteződésben balra akart fordulni, figyelmetlensége miatt nem biztosított elsőbbséget a már előzésben lévő, a megengedett 90 kilométer per óra helyett 116-118 kilométer per órás sebességgel, motorral közlekedő sértettnek. Emiatt a férfi a traktor bal első kerekének, illetve a homlokrakodónak ütközött, majd a vízelvezető árokba esett. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy még a helyszínen életét vesztette. 

A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket beismerő, tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek találta gondatlanságból elkövetett, halált okozó közúti baleset vétségében. Ezért 1 év fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, továbbá 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélet jogerős. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!