Vádemelés

2024.09.09. 11:23

Okosban akarták megoldani a szilveszteri pezsgőzést

Lopás büntette miatt emelt vádat a zalaegerszegi járási ügyészség azon két férfi ellen, aki 2023. december 31-én délelőtt két üveg, összesen 220 ezer forint értékű Dom Perignon márkájú pezsgőt tulajdonított el azzal a céllal, hogy kellemessé tegye a szilveszteri mulatságukat. Az esetről dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője tájékoztatta lapunkat.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Chokniti-Studio

Mint írja: az 56 éves és 21 éves vasvári férfi egy zalaegerszegi élelmiszer áruházba tért be, majd annak szeszes ital részlegén döntöttek úgy, hogy vásárlás helyett lopás útján szerzik be maguknak az italokat. Az idősebb férfi a drága pezsgőket először áthelyezte egy másik polcra, majd mindkét vádlott úgy tett, mintha válogatna az áruház alkoholos italkínálatából, miközben figyelték, hogy nézi-e őket valaki. Végül az idősebb férfi kivette a Dom Pérignon pezsgőket a dobozukból, s elrejtette azokat a ruházatában. Az italok üres dobozait – a bennük maradt áruvédelmi eszközökkel együtt – a vádlottak visszahelyezték a polcra, a többi pezsgő mögé elrejtve, majd üres bevásárlókocsival távoztak az áruházból. A pezsgők eltűnését csak három nap elteltével észlelték az áruházban, amikor előkerültek az üres dobozok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!